След години на тестване, компанията за бързо хранене KFC стартира

...
След години на тестване, компанията за бързо хранене KFC стартира
Коментари Харесай

KFC стартира продажбите на продукти от изкуствено пилешко месо

След години на тестване, компанията за бързо хранене KFC започва пълномащабна продажба на изкуствения пилешки артикул, наименуван Beyond Meat. Първоначално пърженото "пиле " на растителна основа ще се търгува в Съединените щати за стеснен интервал от време.

Ресторантите на KFC в цялата страна ще прибавят пиле на растителна основа към менютата си Beyond Meat. От компанията декларират, че от няколко години тестват сурогат на месото, който освен имитира усета на пилешко, само че и имитира текстурата на пилешките гърди. Първите проби бяха извършени в Атланта през 2019 година Тогава доставката на изкуствено месо беше разпродадена за няколко часа. След това тестването продължи в Калифорния и Северна Каролина.

Други вериги за бързо хранене като Pizza Hut и Taco Bell също вкарват изкуствено месо на растителна основа. KFC има вяра, че начинанието ще бъде сполучливо. Продажбата на заместители на месо стартира незабавно след новогодишните празници, защото доста хора обичайно по това време на годината се пробват да трансформират диетата си./Fakti

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР