След години на недостатъчно инвестиране, ЕС признава огромните нови капиталови

...
След години на недостатъчно инвестиране, ЕС признава огромните нови капиталови
Коментари Харесай

Време е да спрем да се тревожим за съюза на капиталовите пазари на ЕС

След години на незадоволително вложение, Европейски Съюз признава големите нови финансови запаси, нужни за реализиране на декарбонизирано, високотехнологично общество, способно да отбрани своята сигурност и стопански ползи. Това осъзнаване основава нов подтик за безпроблемен финансов пазар в блока. Но нейните водачи към момента не дават отговор на политическата упоритост, от която се нуждае Европа.

Дневният ред на „ съюза на финансовите пазари “ произлезе от дълговата рецесия в еврозоната, която разкри неналичието на шерване на финансовия риск сред страните. Повишаването на привлекателността на еврото в международен мащаб посредством по-дълбоки капиталови пулове беше второстепенна цел.

Но е реализиран дребен прогрес. Загубата на най-големия финансов център в района посредством Brexit не оказа помощ. Разходите за фрагментираните и плитки финансови пазари в Европа обаче единствено се усилиха, защото потребността от капитал набъбна: за препроектиране на енергийни и транспортни системи, за пренастройване на инду...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР