След години на колебания и протести от научната общност, най-накрая

...
След години на колебания и протести от научната общност, най-накрая
Коментари Харесай

„Лаплас – П“ – руският план за посещение на Ганимед

След години на съмнения и митинги от научната общественост, най-сетне НАСА стартира формалната подготовка за изпращане на галактически уред, който в началото да бъде в орбита към луната на Юпитер Европа. Сега излиза наяве, че съветската галактическа стратегия също планува да бъде навестена луна на Юпитер, само че руснаците се интересуват от Ганимед.

В промоционално видео качено и на YouTube,  Руската галактическа организация, дискутира опцията за уред който първо да обикаля към Ганимед, а по-късно и да каца на най-голямата луна от Слънчевата система. Все още няма точни дати за плана „ Лаплас – П “, само че импровизирано се приказва за изстрелване на апарата още през 2023. Според съветските учени, Ганимед може би има по-добри шансове за форми на живот спрямо Европа.

И двете луни на Юпитер имат огромни океани под повърхността си. В НАСА смятат, че огромният океан на Европа е по-близо до повърхността и има вътрешни източници за стоплянето му, а това го прави по-подходящ за приютяване на някакви форми на живот.

Изпращането на уред до Ганимед изисква доста старания и доста средства. Ресурсите несъмнено са проблем, а съветската галактическа стратегия е в нещо като застой през последните години. Програмата не е осъществила междупланетарна  задача през последните 30 години, откогато през 1984 изпратиха сондата Вега 2 до Венера и Халеевата комета.

Юпитер има много луни, само че с цел да се стигне до тях би трябвало да се преодолее с изключение на гигантското разстояние от Земята също и мощната радиация.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР