След година на тежки и наглед непосилни изпитания, футболният Левски

...
След година на тежки и наглед непосилни изпитания, футболният Левски
Коментари Харесай

Заслужават ли братя Цоневи мястото си в Левски?

След година на тежки и привидно непостижими тествания, футболният Левски се завръща към нормалността. Макар финансовите компликации към момента да са налице, на " Герена " към този момент се дискутират и напълно спортно-технически въпроси. Изготвя се тактика за развиване на първия отбор, която след време би трябвало да даде и нужните резултати.

Наред със сагата по привличането на бразилския нападател Велтон, през последните седмици в медийното пространство интензивно се разисква ориста на братя Цоневи. Или по-скоро алтернативата - би трябвало ли да получат те нови контракти с Левски, или да изоставен " Георги Аспарухов " след края на сезона.
 Годината на Левски - треньорски безпорядък, безпаричие и Диксън (част 1)
Годината на Левски - треньорски безпорядък, безпаричие и Диксън (част 1)

" Сините " минаха през най-бурните 12 месеца в цялата си клубна история

Идването на Станимир Стоилов като че ли промени статута на близнаците, като от незаменими за тима, те се трансфораха във футболисти, без които също може да се продължи напред. При това сполучливо.
 Снимка 491495
Източник:

Но дали е по този начин?

Заслужават ли Цоневи своето място в Левски?

Отговорът на тези въпроси е разнопосочен. Лично моето мнение обаче е, че за Левски ще бъде разочароващо, в случай че допусне толкоз лека разлъка с гореспоменатите. Причините са няколко.

Първата от тях е чисто футболните им качества. Борислав е от изчезващата порода на плеймейкърите. Типичен №10, който може да гради играта на своя отбор и да бъде барометър за цялостното му показване. Дори и да бърка, не се тормози да поема отговорност в решителните моменти. Атакуващ халф от най-модерен вид, който може да заеме няколко позиции на терена. А от такива Левски има остра потребност.
 Снимка 557074
Източник:

Радослав е опорен полузащитник, който може да придаде нужната сигурност в средата. Безкомпромисен в единоборствата, Цонев е т.нар " свързващото звено " сред отбраната и нападението. Притежава акуратно центриране и мощен шут от далечно разстояние, които допълват неговия футболен боеприпас. И заради всичко това, а и неналичието на задоволително конкуренция и дълга пейка, някак си звучи неестествено най-малко да няма опит за тяхното задържане в тима.
 Годината на Левски - завръщането на Мъри и огромните промени (част 2)
Годината на Левски - завръщането на Мъри и огромните промени (част 2)

" Сините " минаха през една от най-бурните години в цялата си клубна история

Втората причина е лоялността им към Левски. Близнаците бяха едни от дребното, останали на " Герена " по време на трагичния финансов колапс през лятото. Въпреки опцията, те останаха правилни на " сините " и изчакаха до последно позитивния процес на събитията. Всичко това води и към третата причина за оставането им в тима - любовта на почитателите. Сектор " Б " оцени високо дейностите им на и отвън терена, което им подсигурява поддръжка за още много дълго време. Не би било добър ПР-ход да бъдат оставени да преминат в различен клуб, просто хей по този начин...

Но близнаците имат и своите негативи, които подхраниха информациите за тяхното евентуално освобождение през лятото. Най-големите им проблеми са свързани с тактическата дисциплинираност. Може би това нервира много и Станимир Стоилов. Безброй пъти станахме очевидци на това, по какъв начин някой от двамата си изкарва повече от непотребен жълт картон. Пред очите ми незабавно е дербито с Ботев (Пд) отпреди няколко седмици, когато преди промяната си Радослав получи картон, а Мъри безусловно подивя край тъчлинията. Често двамата репликират съдии или противници, което също се разграничава внезапно с новата философия на Левски. Нуждаят се и от повече неизменност, с цел да не се слага под подозрение ролята им в клуба.

Цоневи несъмнено би трябвало да одобряват и надалеч по-лесно рецензия, която има за цел да ги построи като по-добри футболисти, а не да им навреди.
 Снимка 556074
Източник:

Въпреки минусите, позитивните страни, от това да имаш Борислав и Радослав в Левски, доминират. Близнаците потвърдиха, че са качествени играчи, национали на България, от които всеки отбор с упоритости би имал потребност. Лоялни бойци, които добре знаят какво значи да работиш за " синята " идея. А и някак приказката им би била приключена по най-хубавия метод, в случай че паралелно с Левски, извървят пътя от дъното до огромните върхове.
 Ивков: Следващите два-три месеца в Левски ще са основни, сериозни
Ивков: Следващите два-три месеца в Левски ще са основни, сериозни

" Само ние можем да се извадим от калта "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР