След година, белязана от опустошителни кибератаки, се очаква онлайн нападателите

...
След година, белязана от опустошителни кибератаки, се очаква онлайн нападателите
Коментари Харесай

Прогноза: Кибератаките от 2017-та са само подготовка за това, което следва


След година, белязана от опустошителни хакерски атаки, се чака онлайн нападателите да станат още по-ожесточени през 2018 година, предвиждат откриватели, представени от Агенция Франс Прес и БГНЕС. Фирмата за сигурност McAfee заяви, че събитията от 2017 година са единствено подготовка за това, което ще пристигна в бъдеще, защото хакерите създават нови тактики и " бизнес модели ".

Според специалистите, защото рентабилността на предходни офанзиви избледнява в лицето на новите отбрани, хакерите ще се извърнат към нови типове офанзиви, които биха могли да доведат до увреждане или разрушение на компютрите и мрежите. Атакуващите също ще търсят метод да обиден богатите хора и да се стремят към свързани устройства, които оферират по-малко сигурност от компютрите и смарт телефоните.

" Еволюцията на хакерските атаки през 2017 година би трябвало да ни припомня какъв брой нападателно може да се преоткрива опасността, защото нападателите се приспособяват към сполучливите старания на бранителите ", сподели Стив Гробман, основен софтуерен шеф на McAfee. Компанията също предсказа по-широкото потребление на този тип набези " като услуга ", което разрешава на „ хакери под наем” да получат повече въздействие.

Рай Самани, основен академик в McAfee, съобщи, че събитията от тази година демонстрират какъв брой елементарно е да се комерсиализират хакерските услуги. " Такива офанзиви могат да бъдат продадени на партии, които желаят да сковават национални, политически и бизнес противници ", сподели той. В отчета се показва още, че поверителността евентуално ще бъде в допълнение ерозирана, защото данните за потребителите - в това число за децата - се събират и продават от производителите на устройства. " Свързаните производители на домашни устройства и доставчиците на услуги ще се стремят да се оправят с дребните облаги, като събират повече от нашите персонални данни - със или без единодушието ни - с цел да трансфорат дома в корпоративен фронт ".

Изследването твърди, че родителите " ще осъзнаят обилни корпоративни злоупотреби с цифрово наличие, генерирано посредством деца ". McAfee показва, че чака някакво влияние върху използването на Регламента на Европейския съюз за отбрана на общите данни от май 2018 година „ Това прави 2018 сериозна година, с цел да се откри по какъв начин виновните компании могат да предотвратят тези проблеми, до момента в който зачитат неприкосновеността на персоналния живот на потребителите и отговорно употребяват данните и съдържанието”.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР