След ерата Кръстаич националният отбор на България ще се отправи

...
След ерата Кръстаич националният отбор на България ще се отправи
Коментари Харесай

Вариантите за нов селекционер на България

След ерата " Кръстаич " националният тим на България ще се насочи към следващото ново начало. По всичко проличава, че сърбинът няма да води тима в идващите квалификации и ще последва пътя на Ясен Петров, Краси Балъков и другите преди тях, които си потеглиха, само че смяната в националния тим по този начин и не настъпи.

Сега управлението на БФС би трябвало да избере нов селекционер, само че кой ще бъде той? Очевидните разновидности са няколко:

1. Илия Груев-старши

От известно време се приказва, че футболните хора в Бояна са се обединили към мнението, че Илия Груев-старши е най-подходящ за поста селекционер на България. Неговият наследник към този момент е одобрено име в тима, а това може да се окаже още един плюс. Едновременно млад и упорит, Груев към този момент натрупа стабилен стаж в Германия, в това число и като асистент на най-високо равнище в Първа Бундеслига. Плюс това сега е свободен и не приема оферти за нова работа на клубно равнище. Това значи, че пътят му към националния тим е открит.

2. Мъри Стоилов и Димитър Димитров-Херо

Двамата към този момент са били отпред на националния тим. В момента Мъри и Херо са без работа и даже единствено този факт автоматизирано ги трансформира в претенденти за поста на Кръстаич. Допълнително слуховете биха могли да се усилят от едно изявление на Мъри, когато към момента бе отпред на Левски. Тогава хасковлията напълно в прав текст предложи на Боби Михайлов да назначи Херо за селекционер с обещанието персонално той да му стане асистент. Качествата на Стоилов и Димитров са безспорни, само че наличието на Георги Иванов-Гонзо на управителен пост в БФС може да се окаже спънка за техните планове да оказват помощ на родината си в този сложен миг.

3. Александър Димитров

Често срещана процедура е селекционерът на младежкия народен тим в даден миг да поеме и мъжете. Наскоро подобен образец имаше в Испания с Луис де ла Фуенте, който размени Луис Енрике отпред на фуриите.

В нашия случай името на Александър Димитров към този момент е било спрягано за първия тим, само че по една или друга причина до негово предопределение не се стигна. Неговият плюс е, че той познава чудесно към този момент няколко набора млади играчи на България, с които работи в младежкия народен тим. Под негово управление лъвчетата имаха някои проблясъци през годините, само че те бяха съчетани и с много мъчителни провали.

4. Илиан Илиев

Мнозина експерти изричат мнение, че Илиан Илиев е най-хубавият настоящ треньор сега в Първа лига. Продукцията на Черно море през сегашния сезон е следващият образец, че работата на варненеца е на доста солидно равнище. Илиев също бе спряган неведнъж за селекционер на България. В едно от своите изявленията той призна, че даже публично е бил канен да поеме тима, само че е отказал поради противоречие с избрани хора от предходния Изпълком. Илиев най-вероятно не е трансформирал радикално позицията си, само че несъмнено е ментор, който би могъл да реализира по-добри резултати за България от актуалните.

5. Георги Иванов-Гонзо

Гонзо постоянно може да влезе в ролята на пожарен вид за селекционер на България, в случай че управлението на БФС не успее да се споразумее с останалите набелязани варианти. Въпреки много противоречивите си треньорски качества Иванов въпреки всичко минава за авторитетна фигура, която може да внася почит в съблекалнята. Самият Гонзо на няколко пъти към този момент е повтарял, че няма упоритост да бъде селекционер за непрекъснато, само че нищо чудно нещата да се трансформират...

6. Нов чужденец

След много неприятните опити с Младен Кръстаич и преди този момент с Лотар Матеус на Боби Михайлов надали ще му мине през главата да даде още веднъж националния тим на чужденец, само че въпреки всичко тази алтернатива в никакъв случай не трябва да се изключва изцяло.

7. Невъзможните варианти

Стойчо Младенов също би могъл да мине за съвършен кандидат-селекционер в очите на мнозина, само че неговите неприятни връзки с това управление на БФС изрично го вадят от кастинга. Освен това Стойчо неотдавна се закани, че повече няма да се занимава с треньорска специалност. Друг неосъществим вид е Александър Томаш, който реализира отлични резултати с Локомотив Пловдив, само че е непосредствен другар на Димитър Бербатов и това автоматизирано го поставя в черния лист на Боби.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР