След едноседмични класни мачове на Мастърса в Маями, вече стигнахме

...
След едноседмични класни мачове на Мастърса в Маями, вече стигнахме
Коментари Харесай

Голям шанс за осемте оцелели в Маями, шоуто предстои

След едноседмични класни мачове на Мастърса в Маями, към този момент стигнахме до заключителната фаза на мощния шампионат, който се явява втори от тази категория за сезона.

1000 точки още веднъж чакат спечелилия в конкуренцията, а в битката за тях останаха единствено осем имена. Изминалите дни ни предложиха огромни изненади. Най-сериозните такива бяха свързани с трима от четиримата огромни любимци в конкуренцията.

Сред тях бе и Григор Димитров, който за жалост загуби в трети кръг от Жереми Шарди. Най-големият потрес обаче несъмнено бе провалянето на Роджър Федерер от Танаси Кокинакис, с което Маестрото сдаде и първото място в международната класация. Новак Джокович пък показва, че е надалеч от познатото равнище и още на старта загуби в два сета от Беноа Пер.

Няколко кръга по-късно и в топ 8 виждаме единствено един от предварителните любимци - Хуан Мартин дел Потро. Аржентинецът е тенисистът в най-хубава форма сега и след купите в Акапулко и Индиън Уелс към този момент има 14 следващи победи. Заедно с него на четвъртфиналите има забавен микс от одобрени имена и огромни гении като общо осемте имат извоювани едвам три трофеи на това равнище.

Съперник на Кулата от Тандил ще бъде Милош Раонич, който след травмата в китката в края на 2017-а продължава да загатва завръщане към положителните си дни. Само преди 11 дни двамата играха на полуфиналите на Индиън Уелс, когато Дел Потро нямаше проблеми, а в този момент канадецът ще опита да го подложи на по-голямо предизвикателство, откакто до този миг през седмицата не е позволил нито един пробив в подаването си.

Мачът им е в нощта на сряда против четвъртък от 4 часа и ще бъде излъчен по Mtel Sport 1.

Няколко часа по-рано, не преди 22 часа по същия канал, ще разберем и името на първия полуфиналист, който ще бъде избран от мач сред тенисисти с доста друг жанр на игра - Джон Иснър и Хьон Чун. Американският колос реализира най-голямата си победа през сезона, отстранявайки №3 в света Марин Чилич, само че в този момент против него е може би най-прогресиращият тенисист в последните месеци. Иснър бе спечелил първите два мача посред им, само че през януари загуби в Оуклънд, а по-късно съобщи красноречиво: "Това е изцяло друг състезател от този, с който играх предходните два пъти. "

Чун към този момент е №23 в света, също като Раонич не е позволил пробив през цялата седмица и с съвършената си игра от главната линия ще е доста тежък противник за Иснър.

В четвъртък вечер, още веднъж по Mtel Sport 1, ще станем очевидци и на другите два мъжки четвъртфинала, които са не по-малко забавни.

Кевин Андерсън и Пабло Кареньо Буста се изправят един против различен в ново повтаряне на полуфинала на US Open преди няколко месеца. Тогава южноафриканецът победи в четири сета като достигането до този стадий и на двамата се приемаше за сензация. Само че Андерсън продължи с отличните игри и през 2018, а Кареньо Буста показва, че се усеща все по-добре на твърди настилки и е надалеч от типичния клей експерт.

Само преди броени дни двамата още веднъж играха между тях - на осминафиналите в Индиън Уелс. Тогава Андерсън победи с тайбрек в третия сет, което единствено може да подсказва за интригата, която ни чака и в този момент.

Последният четвъртфинал пък ще е същинско шоу на младостта, тъй като Александър Зверев среща Борна Чорич. Зверев си построи реномето на най-яркия гений от младото потомство, а резултатите през предходната година го удостоверяват. Той към момента не може да стигне до мечтаните триумфи в шампионатите от Големия шлем, само че пък може да се похвали с две Мастърс трофеи. В предходния кръг германецът победи и положителния си другар Ник Кириос.

Срещу Чорич обаче няма да му е по никакъв начин елементарно. Хърватинът също като Зверев е считан за огромен гений, само че досега не можеше да резервира неизменност и се задоволяваше с моментни експлоадирания. За старт на сезона Чорич смени целия си треньорски екип, което наподобява сполучлива тактика, тъй като резултатите му в последните седмици са страхотни. На Индиън Уелс той стигна до полуфиналите, където бе доста покрай отстраняването на Федерер. Преди това пък победи имена като Роберто Баутиста Агут и Андерсън. А също така е спечелил и двата си мача със Зверев досега.

Така че хайде, време е за четвъртфиналите в Маями!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР