След двугодишна пауза, в спортния живот на Бургас се завръща

...
След двугодишна пауза, в спортния живот на Бургас се завръща
Коментари Харесай

Ватерполният турнир „Купа Бургас“ успя да „пребори“ К-19

След двугодишна пауза, в спортния живот на Бургас се завръща шампионатът по водна топка за „ Купа Бургас “. Международната конкуренция беше изпратена в насилствена „ почивка “ от К-19, откакто в предходните лета обстановката с развиването на ковид в страната непрекъснато се променяше.

От задграничните тимове, за жалост, предизвикването да взе участие в 15-ото издание на обичайния за Бургас интернационален шампионат за юноши одобри единствено грузинският „ Батуми “. Припомняме, че предходната година тимът даже имаше закупени билети, само че здравните управляващи в страната не разрешиха воаяжа на спортистите си.

По финансови аргументи предложения отхвърлиха тимове от Германия и Гърция. Визовият режим се оказа спънка за отбори от Турция. Участие отхвърли и един македонски тим. До последно се очакваше удостоверение от сръбския „ Цървена звезда “.

Но традицията продължава и шампионатът тази година ще се организира. Това ще стане с присъединяване на българските „ Черно море “ – Варна, столичния ЦСКА, грузинския „ Батуми “ и бургаските „ Нептун “ и „ Черноморец “, който е хазаин на събитието.

Международната конкуренция, която започва през днешния ден, 29 юли, е за юноши, родени през 2006/2007 година Първи във водата на басейн „ Флора “ един против различен ще излязат съставите на ЦСКА и „ Нептун “. Началото е от 18:00 часа. Във втория мач за деня играят ватерполистите на „ Черноморец “ и „ Батуми “.

В събота, 30 юли, утринният сеанс стартира в 9:30 ч. с дуела „ Нептун “ – „ Батуми “. По-късно излизат „ Черно море “ – ЦСКА. Следобед от 18:00 ч. играят „ Батуми “ – „ Черно море “ и „ Черноморец “ – „ Нептун “.

В последния ден от шампионата, от 9:30 ч., е морското дерби „ Черноморец “ – „ Черно море “ и ЦСКА – „ Батуми “, а от 14:00 ч. ще спорят „ Черноморец “ – ЦСКА и „ Нептун “ – „ Черно море “.

Награждаването и закриването на „ Купа Бургас “, който се организира със съдействието на Община Бургас, е от 16:00 ч. на басейн „ Флора “. Турнирът е част от календара на Българска федерация по водна топка. Оттогава домакинът „ Черноморец ” е печелил пет от изданията, има едно сребро, три бронза и едно четвърто място. На последния шампионат през 2019 година, притежател на наградата и на златните медали стана тимът U17 на „ Черноморец ”.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР