След две разпореждания на Административния съд - София-град областният управител

...
След две разпореждания на Административния съд - София-град областният управител
Коментари Харесай

Областната управа: Спрени са дейностите по демонтажа на Паметника на Съветската армия

След две разпоредби на Административния съд - София-град регионалният шеф Вяра Тодева е наредила прекъсване на дейностите по демонтажа - още на 19 декември, а самите разпоредби са обжалвани в период, показват от регионалната администрация.

Демонтираните бронзови фигури от монумента “Паметник на руската войска ” се транспортират през днешния ден до площадката за предпазване. Паралелно стартира и изработването на техническа спецификация за плануваната реституция на фигурите.



За запазване на демонтираните бронзови фигури на площадката за предпазване е подписан контракт с Общинската охранителна компания „ Егида – София “ ЕАД. Техническата спецификация за плануваната реституция ще извърши “Марковстудио ” ООД, съгласно контракт от през вчерашния ден - 22 декември 2023 година

" Областната администрация на София продължава да извършва своя ангажимент да реставрира фигурите от мемориалния комплекс, макар неоснователните и манипулативни изказвания на трети страни, които очевидно работят срещу публичния интерес ", показват от регионалната администрация.

От администрацията допълват, че съблюдават прецизно закона.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР