„След дискусия и преценка на практиките по света и установения

...
„След дискусия и преценка на практиките по света и установения
Коментари Харесай

Намаляват карантината от 10 на 7 дни

„ След полемика и преценка на практиките по света и открития спад с 12% на заболеваемостта от последната седмица, взехме решение, че може да бъде понижен срокът на изолацията за болните от 10 на 7 дни, карантината за контактните лица от 7 на 5 дни, а за лица, които в последните три месеца са си създали цялостна имунизация или бустерна доза, както и за преболедувалите в този период, изобщо да не се постанова карантина “.

Това сподели основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев на брифинг през днешния ден след съвещанието на Експертния съвет към Министерството на здравеопазването.

„ Тези ограничения са първа стъпка към последователно разхлабване на ограниченията. Влиза в действие от на следващия ден, само че заповедта ще важи една седмица, тъй че ще ви осведомяваме навреме, в случай че се постанова смяна “, сподели още доцент Кунчев.

По думите му антигенни проби няма да са нужни, защото системата автоматизирано ще пресмята периодите и ще приключва карантината.

„ Хоспитализираните в тежко положение ще пролежават в болница до цялостното си изцеление “, добави той.

„ Разглеждането на COVID-ситуацията в страната ежеседмично дава напълно разнообразни резултати спрямо до момента. Имаме спад на заболелите хора, сериозен спад на смъртността, което демонстрира, че макар разхлабването на ограниченията в предходните две седмици, решенията на Експертния съвет са съответни “, сподели и служебният министър на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР