След девет необикновени месеца на стабилно, отговорно и до голяма

...
След девет необикновени месеца на стабилно, отговорно и до голяма
Коментари Харесай

Индиец хвали Денков в Telegraph: Зад „спретнат външен вид“ се крие „мъж със стоманена решителност

„ След девет невероятни месеца на устойчиво, отговорно и значително транспарантно ръководство, България още веднъж изпадна в познатото положение на политическа неустановеност. Причината е оставката на премиера Николай Денков “. Така стартира публикацията на Капил Комиреди, индийски създател на свободна процедура и създател в разнообразни издания, в това число „ Гардиън “ и „ Телеграф “.

Българите, към този момент вкусили от стабилността, обезпечена от техния общителен министър председател, с отчаяние установяват, че неговата част от премиерството е към своя край. „ Той в действителност потвърди, че можем да създадем променим – тук и в Европа “, признал му по телефона опозиционер от София, твърди създателя Комиреди, за който това е пета публикация в Telegraph за интервала 2020-2024, като главно написа мнения за Индия.

Хвалебствията по Денков от страна на индиецът се изсипват в неприлични количества.

„ Член на Българската академия на науките, той в продължение на десетилетия беше извънредно изявен академик, разгласил стотици публикации в реномирани списания и работил с водещи корпорации в Европа и Азия. Но както бързо открих, когато го срещнах предходната година, държанието му може да бъде подвеждащо. Зад тихия, подреден външен тип на българския министър председател, се крие мъж със стоманена увереност “, написа създателят.
Авторът изброява несметните Денкови триумфи с стопанската система, битката с корупцията и в Украйна.
Капил Комиреди не пропуща и да захапе ГЕРБ и Мария Габриел.
„ Денков сложи 500 задания, които би трябвало да бъдат изпълнени през първите 16 месеца на държавното управление. Проблемът е, че дясноцентристката партия на Габриел, ГЕРБ, е опетнена от съществени обвинявания в корупция. Могат ли елементарните хора да доверят, че ще продължи по пътя на антикорупцията, заложен от премиера? София е разтърсена от слуховете, че ГЕРБ се съпротивлява на настояванията на депутатите Денков да бъде посочен като идващ външен министър на България. Такава договореност би осигурила известна последователност в връзките със съдружниците и би била в интерес на България. Но поради уговорката на Денков към правилата, на които е изкована обединението, може би не е изненадващо, че партията, която идва на власт, не го желае в кабинета “, приключва създателят.
Статията, естествено, беше видяна и препубликувана в редица български медии.
Инфо: tribune.bg

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР