След десетилетия вълнение, генерирано от космическите изстрелвания на НАСА и

...
След десетилетия вълнение, генерирано от космическите изстрелвания на НАСА и
Коментари Харесай

3,2,1: този път Великобритания ще изпрати ракета в космоса преди САЩ

След десетилетия неспокойствие, генерирано от галактическите изстрелвания на НАСА и сегашната галактическа конкуренция на милиардери, ръководена от някои от най-богатите хора в света, Англия е някак изостанала, когато стане дума за космоса. Това обаче скоро може да се промени, написа Sky News.

Въпреки че хора като Хелън Шарман, която стана първата британка в космоса през 1989 година, и Тим Пийк, който предприе историческа галактическа разходка 27 години по-късно, разявайки знамето на Обединеното кралство измежду звездите, в никакъв случай до момента Островът не е имал лична ракета, изстреляна в космоса.

До в този момент. Промъквайки се преди отсроченото изстрелване на Artemis 1 от НАСА, галактическият транспортен съд, наименуван с любопитното име Cosmic Girl би трябвало да излети от Корнуол през идващите няколко седмици. Така Англия най-сетне може да изпревари Съединени американски щати.
 Брансън продава акции на Virgin Galactic на стойност $300 милиона
Брансън продава акции на Virgin Galactic на стойност $300 милиона

Акциите на галактическата компания паднаха с 20% тази година

И до момента в който часовникът тиктака, ето всичко, което би трябвало да знаете, защото Обединеното кралство най-сетне се включва в галактическата конкуренция. И то с висока скорот.

Как ще стане излитането?

Ключовият миг, който би трябвало да разберете за това изстрелване е, че то по никакъв метод няма да ви припомня за типичен театър на НАСА с голям галактически транспортен съд, изстрелващ се отвесно в атмосферата.

Cosmic Girl може и да се споделя като подправен транспортен съд от " Междузвездни войни ", само че в действителност е остарял Boeing 747 на Virgin Atlantic. Седалките в него бяха изтръгнати, а горната палуба беше превърната в надзорен център за инженерите по изстрелването преди идването му на югозападния бряг от фабриката на Virgin Orbit в Калифорния.
 Защо НАСА желае да се завърне на Луната и на каква цена
Защо НАСА желае да се завърне на Луната и на каква цена

Програмата " Артемида " цели определяне на стабилно човешко наличие на лунната повърхнина

Под лявото му крило се намира LauncherOne - 21-метрова ракета, която ще бъде пусната над Атлантическия океан, преди да форсира до 8 000 благи в час и да изведе седем души в орбита.

Така че, когато става дума за панорама от космодрума Корнуол, тя няма да наподобява по-различно от тази, която предлага всеки различен излитащ аероплан, под прикритието на нощта. Cosmic Girl, ръководен от Virgin Orbit, има богат опит в това отношение - в предходния си живот е превозил повече от 2,5 милиона пасажери по време на 8300 полета.
 Virgin Galactic разгласи цената на билета до Космоса, акциите набъбнаха с 30%
Virgin Galactic разгласи цената на билета до Космоса, акциите набъбнаха с 30%

Колко ще коства пътуването за туристите

Независимо ще има ли театър или не, британците са повече от удовлетворени, тъй като най-сетне ще изпреварят Съединени американски щати в изстрелването на галактически транспортен съд.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР