След десетилетие на нараснали инвестиции в руската отбрана, през което

...
След десетилетие на нараснали инвестиции в руската отбрана, през което
Коментари Харесай

Русия вкарва танка Т-14 Армата в серийно производство догодина

След десетилетие на нарастнали вложения в съветската защита, през което бяха признати на въоръжение пето потомство изтребители и свръхзвукови ракети, в този момент армията на страната ще стартира да получава и новия главен военен танк Т-14 " Армата ".

Първоначалните проекти на страната бяха сред 2015 и 2020 година на армията да бъдат доставени 2500 бройки, само че това се забави по редица аргументи, най-много финансови. В резултат на това, сега те разполагат единствено с единични бройки от машината, която стана известна с това, че по време на дебютния си церемониал за Деня на успеха един от танковете изпита софтуерен проблем и трябваше да бъде изтеглен с влекач.

Това обаче ще се промени следващата година, когато ще стартират серийното произвеждане и доставка на машината, като първите 100 бройки би трябвало да бъдат предоставени на 2-ра гвардейска Таманска мотострелкова дивизия.
 Коя е страната с най-вече танкове в света?
Коя е страната с най-вече танкове в света?

Тази страната разполага с 22 хиляди танка

" Серийните доставки на Т-14 " Армата " ще стартира през 2021 година ", удостовери и шефа на отбранителния конгломерат РОСТЭК Сергей Чемезов пред RT. " Това без подозрение е най-хубавият танк на света през днешния ден. В бъдеще машината ще се трансформира в главния военен танк на съветската войска. "

Освен за потребностите на страната, машината ще стартира и експорт, като " Рособоронэкспорт " към този момент изследва евентуални интернационалните купувачи, съобщи медията. А редом с танка ще започва серийното произвеждане и на други машини на модулната платформа " Армата " от " Уралвагонзавод ", съобщи ТАСС по-рано тази година.

Думите на Чемезов обаче е допустимо да не са просто голословие. Според RT някои военни специалисти на Запад се притесняват, че Т-14 " Армата " ще има по-добро показване от главните бойни танкове на Съединени американски щати (M-1 Abrams), Германия (Leopard 2) и Англия (Challenger 2).

Руски източници показват, че новото 125 милиметрово гладкоцевно оръдие 2A82-1M, с което ще е въоръжен танкът и което замества оръдието 2A46, с което бяха оборудвани предходните модели руски и съветски танкове, има по-голяма дулна сила от 120 милиметровото оръдие на Leopard 2, създадено от Rheinmetall. То има скорострелност от сред 10 и 12 изстрела в минута, с помощта на автоматизирания купол на танка, и ефикасен обсег от към 9 километра при пукотевица с противотанкови управляеми ракети.
 Индия купува от Русия 464 танка за $1,93 милиарда
Индия купува от Русия 464 танка за $1,93 милиарда

Индийците желаят да имат 1,7 хиляди танка Т-90 до 2020 година

" Екипажът на " Армата " няма потребност да се цели тъкмо ", изяснява Чемезов. " Те просто би трябвало да насочат оръдието почти. Електрониката ще прави всичко останало - тя ще дефинира с акуратност дистанцията до задачата и ще прицели автоматизирано оръдието. "

При оповестяването на бойната машина преди пет години стана ясно, че цената на численост ще стартира от 3,7 млн. $.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР