След дълги дебати депутатите избраха председател на спорната спортна комисия

...
След дълги дебати депутатите избраха председател на спорната спортна комисия
Коментари Харесай

След дълги дебати: Избраха председател на спорната спортна комисия

След дълги диспути депутатите избраха ръководител на противоречивата спортна комисия в 48-ото Народно заседание. 

Единствено от партия Движение за права и свободи предложиха собствен претендент за ръководител на комисията по спорт - Халил Летифов . След гласоподаване той беше определен с поддръжката на 123 гласа.

Като точка едно те ще гласоподават ръководител на комисията по спорта , ръководител комисията по земеделието, храните и горите и ръководител на Комисията по правата на индивида, вероизповеданията и жалбите на жителите, а като последваща точка ще остане разискването на Проекта на решение за подсилване на отбранителните качества на България и оказване на военна поддръжка на Украйна.

Изборът за ръководител на Комисията по правата на индивида, вероизповеданията и жалбите на жителите мина в зала със 100 гласа " за ". Председател на комисията стана Васил Стефанов от Политическа партия . Интересното обаче беше, че това се случи след инспекция на кворума, в която ГЕРБ и Възраждане не се записаха. 

Последващото гласоподаване на ръководител комисията по земеделието, храните и горите удари на камък, тъй като нямаше кворум в залата. Предложеният претендент беше Росен Костурков от Политическа партия , само че не събра задоволително гласове.

Кандидатът на Продължаваме промяната Росен Костурков в последна сметка беше сполучливо определен за ръководител на Kомисията по земеделието, храните и горите.

С 99 гласа " за ", 84 " срещу " и 14 " въздържали се " кандидатурата на Костурков бе призната след няколко опита и след две инспекции на кворума.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР