След дълга игра на котка и мишка с папараците Skoda

...
След дълга игра на котка и мишка с папараците Skoda
Коментари Харесай

Шкода показа е-автомобила си Еняк - slava.bg

След дълга игра на котка и мишка с папараците Skoda показа публично втория си напълно електрически модел - 4,65-метровия Enyaq iV. Dizzyriders.bg участва на мястото на събитието в Чехия, съобщи dizzyriders.bg.

Моделът е странна примес сред кросоувър и ван (широк е 1,88 м, висок е 1,62 м, междуосието е 2,77 метра), като дизайнерите много са се постарали да не наподобява на рейс, само че да резервира пространство и размер за багаж (585 литра), типични за кариерен самосвал.

ВИЖ!

Определено сме впечатлени от 21-инчовите джанти (това е Skoda, въпреки всичко, не го очаквахме), до момента в който светещата като в дискотека предна решетка (поздрав, X6) е искрено ужасна концепция. За благополучие 130-те диода в нея са алтернатива, която може да си спестите. Освен упоменатите впечатляващи 21-инчови джанти Skoda предлага и решения за страни, в които пътната настилка към момента не е подготвена за сходни провокации, тъй че може да поръчате всичко сред 21 и 18 инча. Ако изберете 18-ките, Enyaq несъмнено ще загуби част от осанката си, само че пък ще се радвате на доста повече комфорт, по-голям пробег с едно зареждане и по-редки визити в сервиза.

Минималистичният интериор е един от най-хубавите, които сме виждали в последните години. Сензорният екран върху таблото е 13-инчов (има и по-достъпна 10-инчова версия), само че са непокътнати действителни бутони за някои съществени функционалности - фаровете или бързото обдухване на предното стъкло, да вземем за пример.

Напълно в еко стила, който бихте очаквали от една електрическа кола, седалките са комбиниране на 40% вълна и 60% полиестер от рециклирани пластмасови бутилки. Стилните кожени седалки на фотосите също са направени без да е посегнато на нито една крава.

Сред екстрите може да очаквате всичко налично в гамата на VW Group, в това число хедъп екран с добавена действителност, адаптивен круиз надзор, асистенти за лентата, за автоматизирано прекъсване и за излизане от паркинг. Skoda е добавила обичаните си хитрини - умни капачки за доливане на течност за чистачки и стъргалка за лед в задния похлупак.

Задвижващите системи са цели пет, като разчитат на три размера акумулатори. Базовият модел Enyaq iV 50 идва с 55-киловатчасова литиево-йонна батерия и електромотор със 150 к.с. (220 Нм), задоволителни за 340 км с едно зареждане (WLTP), оптималната скорост от 160 км/ч и 11,4 секунди до 100 км/ч. Следва разновидността Enyaq 60 с 62-киловатчасова батерия и 180 к.с. (310 Нм), който форсира до 100 км/ч за 8,7 секунди и минава 390 км с едно зареждане.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР