След близо 5 г. пауза един от най-оригиналните сериали True

...
След близо 5 г. пауза един от най-оригиналните сериали True
Коментари Харесай

True Detective отново е тук: Ще успее ли Джоди Фостър да върне славата на един от най-добрите сериали?

След близо 5 година пауза един от най-оригиналните сериали True Detective се завръща с нова сила и нов актьорски състав на 15 януари - и дава обещание да върне мрачните тръпки от ужаса, който пропиваше сюжета в страхотния първи сезон.

Джоди Фостър е в основната роля, само че е и изпълнителен продуцент на новите епизоди. В екипа на продуцентите влизат и именитите Матю Макконъхи и Уди Харелсън, с помощта на които сериалът се снабди с голямата си популярност през 2014.

Ник Пицолато, който е основател и сценарист на поредицата, също е част от продуцентския екип, а режисурата този път е поверена на Иса Лопес. Още преди да получи предлагането от HBO за True Detective, тя към този момент е обмисляла да сътвори " съвременен уестърн върху леда " - концепция, която много се приближава до концепцията за сезона.

" Флиртът " на True Detective с окултното, както го назовават в Den of Geek, ще се прояви и в новия сезон с Джоди Фостър и Кали Райс.

Двете ще проверяват странното изгубване на хора в безкрайната зима на Северозападна Аляска, откакто по-ранните елементи от антологията се концентрираха върху Луизиана, Лос Анджелис и района на Озарк.

Формулата на триумфа в престъпния род е ясна: комбинацията сред двама брилянтни, въпреки и видимо несъвместими сътрудници, трансформира разплитането на загадките зад закононарушенията по-интригуващо от всичко друго на света.

Героинята на Фостър се " задушава " в дребното населено място Инис, " на края на света ", откакто към този момент е имала сполучлива кариера в най-големия град на щата. В контрастност - нейната партньорка се усеща в свои води тъкмо тук, в родното си място.

Миналото и опитът им са изцяло разнообразни, само че това не им пречи да бъдат изненадващо добър екип. Самата Джоди Фостър иронизира своята героиня, като я дефинира като " ужасяващ човек " - само че подсказва, че зад сложния темперамент има дълбока предистория.

" Ще видите от кое място идва и с какво се бори, каква стихия бушува в нея и от кое място идва отбраната и обичта към колегата ѝ във кино лентата ", споделя Фостър.

Едно от вдъхновенията на Лопес за сюжета се оказва риалити шоуто " Alaska Troopers ", което демонстрира същинският живот на служителите на реда в най-откъснатите региони на северния щат.

Дистанцията от останалия свят не изолира локалното население от съществени проблеми като взаимозависимост от алкохол и опиати, изолираност и меланхолия, в това число измежду младежите.

70% от жителите на тези градчета са от коренното население, инупиаки. Режисьорката си сътрудничи с локална организация, посредством която събира същинските истории и особености на локалните.

В True Detective: Night County зимата е интервалът, в който мракът продължава със седмици, а ледът трансформира всяко деяние в логистичен призрачен сън.

" В края на първия сезон на True Detective можеш да се замислиш " Какво се случи тук? Дали просто една група тотално побъркани хора в Луизиана правят тези отвратителни закононарушения, или всичко се дължи на ритуала, който е отворил вратата към Жълтия крал? Дали Коул го вижда най-после, или мозъкът му е изцяло опържен от опиатите? ". Всеки можеше самичък да си отговори и за мен това беше съвършено ", споделя Иса Лопес.

Тя слага сходна алтернатива и в новия си сезон: Дали Инис е място, в което " воалът сред нашия свят и отвъдното е доста тъничък ", или безкрайният мраз и мрачевина са развалили разсъдъка на жителите му?

Операторът е Флориан Хофмайстер, който завоюва " Оскар " за кино лентата " Тар " с Кейт Бланшет.

" И двамата с него бяхме стигнали до концепцията, че вместо да се борим против тъмнината, би трябвало да я оставим да се прояви. Дори при интериорните подиуми имаме надълбоко черни цветове. Целият дух на сериала е, че хората могат да видят единствено една част от действителността ", споделя Иса Лопес.

В основните функции влизат още Кристофър Екълстон от Doctor Who, Фиона Шоу от Killing Eve и други

Как тази философия ще се претвори върху екрана - ще можем да забележим напълно скоро. Първият епизод на True Detectivе: Night Country излиза тази нощ (15 януари) по HBO и HBO Max, a финалът ще е на 24/25 февруари.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР