След безрезултатен избор на председател на 48-ото Народно събрание, се

...
След безрезултатен избор на председател на 48-ото Народно събрание, се
Коментари Харесай

Най-култовите репликите от старта на 48-ото НС

След безуспешен избор на ръководител на 48-ото Народно заседание, се родиха голям брой колоритни изявления.

Най-продуктивен бе най-възрастният депутат Вежди Рашидов от ГЕРБ, който по устав управлява първото съвещание на Народното събрание, написа dariknews.bg.

 
Неговият съпартиец Тома Биков съобщи, че от ГЕРБ няма да се откажат от предлагането си за ръководител в лицето на Росен Желязков, в случай че би трябвало и 4 дни да стоят в Народното събрание.

„ Колеги, в случай че 4 дни аз би трябвало да седнал съм и да следя това, което вие тука оферирате. Чудя се, за една година дойдохте, от кое място дойдохте с толкоз ненавист, къде се родихте, че ненавиждате, бе хора. Бе седнете като хора, вижте този народ ще има ли самун, или няма да има. Този народ ще се усмихне, или няма да го накарате да се усмихне. Тук е место за работа, а не за привнасяне от улицата негативи “, Вежди Рашидов.

„ Ама, цялостен подбив е извън, като ви слушат, бе, уважаеми сътрудници. Ако по този начин ме карате четири дни, аз не съм като вас свободен човек “, Рашидов.

След проточилата се близо час 15-минутна отмора, депутатите се събраха и пробваха още веднъж да гласоподават кой да стане ръководител на Народното събрание. Всеки от присъстващите даде своя избор, само че изненадващо от групата на Движение за права и свободи желаеха спиране и излязоха от залата. Безсилен да ги спре, Рашидов съобщи:

„ 15 минути отмора желаеха сътрудниците. Имат ли право? Има, има. Глас национален, глас на Движение за права и свободи. Това е ситуацията “, въздъхна Вежди Рашидов.

След връщането на депутатите той още веднъж провокира усмивки в Народното събрание.

„ Всички са настървени, иска ми се скарат “, предизвести Рашидов.

По-късно председателстващият Народното събрание стартира да изброява кандидатурите по азбучен ред, само че направи няколко неточности. 

„ Дано не сбъркам нататъка, че почнаха доста да мърдат имената по листата “

„ Отново влизаме в „ Параграф 22 “ Прекрасна книга за четене, само че не и за игра на депутати “, заключи метафизичен по-късно Рашидов.

" Все по-смешно ще става, до края ще е комизъм и ирония ", подмятна иронично Рашидов, след следващия несполучлив опит да бъде определен ръководител на Народното събрание.

„ Току що получавам есемес от великия артист Христо Мутафчиев, дали сме естествени, че хората с тояги се събират и потеглят към Народното събрание “, разгласи Рашидов, малко откакто Десислава Атанасова от ГЕРБ предложи съвещанието да бъде прекратено и да стартира още веднъж в четвъртък сутринта.

„ Ако не седнем и не се разберем като на една кръгла маса, в името на българския народ, тъй като той е на всички ни, аз мисля, че народът ще измете всички нас. Да помъдруваме още малко и на следващия ден в 10 часа ще продължим съвещанието “, и завърши мъката на днешното съвещание, което не можа да излъчи ръководител на Народното събрание.

По време на дебатите за избор на ръководител на 48-ото Народно заседание не липсваха и други колоритни изявления.

Радомир Чолаков от ГЕРБ упрекна " Продължаваме промяната " и Българска социалистическа партия, че желаят да унижат гласоподавателите на ГЕРБ като отхвърлят да признаят, че са спечелили в изборите.

" Не желаеме оскърбление, а смирение. За да има амнистия, е нужно смирение ", отговори му Асен Василев от " Продължаваме промяната " и добави, че едвам след смирение може да има диалози.

" Покаянието е персонален акт, само че в случай че аз бях направил противозаконен арест, щях да се извиня най-малко ", иронизира в отговор Чолаков.

„ Вие не сте по-силни от хаоса, Вие сте хаоса “. Така Искрен Митев от „ Продължаваме Промяната “ иронизира предизборното мото на ГЕРБ.

Бившият министър председател Кирил Петков направи лапсус и назова Цонев „ Цончев “.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР