След бързите и красиви плата, които приготвихме за Коледа, нямаше

...
След бързите и красиви плата, които приготвихме за Коледа, нямаше
Коментари Харесай

Какво да консумираме с шампанско довечера?

След бързите и красиви плата, които приготвихме за Коледа, нямаше по какъв начин да не се замислим и за менюто на Нова година.

И в случай че към Рождество пенливото вино не е чак толкоз известно, то границата сред остарялата и новата година няма по какъв начин да се мине без типичния тон на тапата от бутилката.

Ето какво още бихме добавили ние към нежния тон от кристали, искрите от бенгалския огън и шампанското на масата.

Плато Коледен венец

Няколко слайса навит лют колбас, хванати на тясно благодарение на съчка за зъби, и от горната страна маслини или моцарела е единствено началната щриха на това красиво плато.

За да получим стремежи образен резултат и чувство за наближаващата Нова година, би трябвало единствено повърхностно да подредим няколко стръка свеж розмарин.

Елха Ементал

Това предложение несъмнено е за по-сръчните и за по-търпеливите. Тук скритите съставки са парче стиропор и клечки за зъби или шишове, с които ще си подготвим основата за елхата.

Чак по-късно подреждаме от горната страна кубчета ементал, гауда или чедър, плюс няколко зрънца грозде или различен малък плод. Най-добре да са в разнообразни, само че допълващи се нюанси.

Снежни човечета

Тази рецепта безусловно и баба я знае, само че по кое време различен път да си създадем снежни човечета от сварени яйца, в случай че не за Нова година. А може да дадем воля и на децата да се развихрят – по този начин хем ще си напомним положителните отминали времена, хем ще си поемем малко мирис посред трескавата подготовка на празничната софра.

И въпреки всичко, дано не забравяме и второстепенните герои в тази рецепта – съчка за зъби, с които да свържем главните елементи на снежните човечета, зърна черен пипер и бланширан морков, с цел да им сложим по една шапка и нос.

Кекс Коледна звезда

Всичко е добре, когато приключва добре. Защо да се мъчим най-после. Правим обичания кекс или купуваме различен апетитен тестен десерт, и го режем на ромбчета, които след това подреждаме в по-семпло, само че красиво плато.

Става и с подготвени сладки в подобаващата форма. Както и с всевъзможни други от близката сладкарница, стига да са декорирани с малко повече цвят. Отново – подреждаме във формата на триъгълник и елхата ни е подготвена. При това украсена уместно.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР