След 45-годишна възраст много жени изживяват върха на своята сексуалност.

...
След 45-годишна възраст много жени изживяват върха на своята сексуалност.
Коментари Харесай

Пет опасни секс пози за жени над 45 г.

След 45-годишна възраст доста дами изживяват върха на своята половост. Съществуват обаче някои опасности, с които е добре да сте наясно. Много от тях се отнасят съответно до позициите в секса. И освен поради известната загуба на еластичност и умелост, която настава през този интервал. Съществува схващането, че след 45 години дамите въобще не се нуждаят от секс. И не става въпрос единствено за наближаването на менопаузата. Просто доста хора желаят да се съсредоточат върху фамилията, грижите за децата (в някои случаи даже внуците), а за какво не и върху своето лично личностно развиване. Откъде идва това мнение, не е ясно, само че е реалност, че то е надълбоко вкоренено в съзнанието на мнозина.
45 години надалеч не са напреднала възраст, а разцветът на живота. Кариерата към този момент е построена, от дълго време не ви пука за мнението на другите, можете да вършиме каквото си желаете и да се наслаждавате на живота оптимално. В това число, несъмнено, и на секса! Но за какво би трябвало да внимавате и да подбирате по-специални позиции, до момента в който се наслаждавате на любовните милувки сред вас и колегата ви? Основната причина е нарасналият риск от инфекции на пикочните пътища. И мъже, и дами на всяка възраст могат да се сблъскат с тази тягост. Вярно, при дамите е доста по-трудно и те страдат от инфекции съвсем 30 пъти по-често от мъжете. Заболяването е извънредно неприятно и постоянно рецидивиращо. Всичко е въпрос на анатомия. Бактериите, живеещи във влагалището по време на секс, могат елементарно да обхванат в уретрата. Гинеколозите поучават да отидете до тоалетната след сексуален акт, с цел да измиете непотребните бактерии. Но това не постоянно работи.
След 45-годишна възраст рискът от развиване на инфекции на пикочните пътища при дамите се усилва почти два пъти. Тялото стартира да се трансформира в очакване на менопаузата. Един от признаците е намаляването на смазването, което прави вагиналната лигавица по-уязвима към микроби. Това обаче не е причина да се отказвате от секса. В никакъв случай! Достатъчно е просто да знаете позите, които усилват риска от развиване на зараза на пикочните пътища, и да ги разнообразите по този начин, че да сведете до най-малко шанса от възпаление.

Мисионерска поза
Класическа и обичана поза на доста двойки. Уви, пенисът на мъжа и уретрата на дамата по време на сексуален акт са в най-голяма непосредственост един до различен. Това доста улеснява проникването на микроби и развиването на зараза. За да намалите риска, сложете краката си върху раменете на колегата си по време на фамилиарност. Така освен ще разнообразете мисионерската поза, получавайки разнообразни чувства, само че и доста ще намалите опцията бактериите да навлязат в уретрата.

Ездачка
Мъжете просто обожават тази позиция, тъй като не би трябвало да вършат нищо: лежат и се забавляват. Но след 45 години за дамите позата става по-опасна. Членът е покрай уретрата и триенето спомага за разпространяването на бактериите. Достатъчно е просто да се опитате да не скачате толкоз интензивно, а да сте по-нежни и мудни в придвижванията.

Анален секс
Бактериите, които живеят в ректума, могат да причинят големи проблеми във влагалището, както и куп болести, пред които инфекциите на пикочните пътища ще наподобяват като фантазия. Когато вършиме анален секс, би трябвало да бъдете допустимо най-внимателни, да спазвате разпоредбите за хигиена и не забравяйте да промените презерватива, в случай че желаете да се върнете към обичайния секс.

Бреза
Тази позиция може да бъде открита в листата на най-горещите пози за секс. В това състояние дамата лежи на плещи, слага огънати ръце под талията и повдига краката си допустимо най-високо. Мъжът хваща краката на партньорката си, с цел да я държи в това състояние, и се движи с постепенно и ритмично движение. Позата разрешава на вагината да бъде по-тясна, което доставя доста наслаждение и на двамата сътрудници. Но по този начин триенето се усилва, има риск от микротравми и инфекции. Съществува и риск от болежка във врата на дамата.

И по този начин, коя е най-хубавата и безвредна поза
Колкото и необичайно да ви звучи, най-безопасната поза за дами над 45 е... кучешката. Вероятността от навлизане на зараза е минимална, защото пенисът е надалеч от уретрата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР