След 40 годишна възраст в човешкото тяло настъпват някои промени,

...
След 40 годишна възраст в човешкото тяло настъпват някои промени,
Коментари Харесай

Как трябва да се храним след 40, за да сме здрави

След 40 годишна възраст в човешкото тяло настъпват някои промени, което изисква и избрани промени в метода на хранене.

1. Раздвижете метаболизма

С придвижване на годините метаболизма на организма се забавя доста. Нужна е спомагателна стимулация и съществена роля в това играе храненето. Важно е да се храните постоянно и по малко. Добре е да включвате повече протеини в менюто си. Така няма да преяждате и ще поддържате мускулите на тялото си в отлична форма.

2. Нека пълнозърнестите храни да доминират

Пълнозърнестите храни доставят на организма витамин В, магнезий, фибри и калий. Те понижават опцията да се появят някакви проблеми със сърцето, диабет или затлъстяване.

3. Не подценявайте ядките

Ядките никога не би трябвало да се пропущат в менюто. Те са значим източник на потребни мазнини, съдържат доста антиоксиданти и понижават количеството на неприятния холестерол в кръвния поток.

4. Яжте леща

Този артикул доставя скъпи за организма фибри и витамин В9 или фолиева киселина. Тя понижава количеството на неприятния холестерол, предотвратяват диабета и проблемите със сърцето. Лещата съдържа селен който е скъп за попречване на рак и когнитивни проблеми.
8 аргументи да обичате живота повече след 40
Чували сме, че 20-те години са най-щастливи в живота ни, само че това надали е тъкмо по този начин. Когато навършим 40, към този момент сме по-зрели, по-мъдри...
Прочети повече
5. Консумация на положителни бактерии

Наличието на добра чревна флора е от извънредно значение. Нужно е в менюто ви постоянно да са включени кисело млако и кефир, които имат в състава си пробиотици, значими за червата. Това е изключително значимо за възрастта над 40.

6. Включете мазната риба в менюто

Тъй като мазните риби доставят на организма скъпи омега - 3 мазнини и витамин D би трябвало да участват в менюто ви най-малко 2 пъти в седмицата. Те ще оказват помощ за понижаване на риска от сърдечни проблеми, диабет и високо кръвно. Предотвратяват депресията и шизофренията. Доказано е, че облекчават признаци на менопаузата. Добре е да се спрете на херинга, сьомга или пъстърва.

7. Изберете зелено кафе
Какво се случва с тялото ни, откакто минем 40-те
С напредването на възрастта усещаме разнообразни промени в тялото си, с които е добре да сме наясно. След 40 години измененията стартират да с...
Прочети повече
Това е непечено кафе. То съдържа редица потребни хранителни субстанции. Това кафе може да се похвали с доста антиоксиданти, които доста забавят стареенето.

8. Нека вечерята да е в по-ранен час

Оказва се, че по-ранната вечеря се отразява благотворно на здравето. Ако се храните след 19 ч. не би трябвало да ви изненадва съществуването на повече килограми, високи равнища на холестерол и инсулин в кръвта. Късната вечеря може да докара до сърдечни проблеми и диабет.

9. Не подценявайте грижата за костите си

Калцият е необходим за всяка клетка в тялото ни. С възрастта все по-малко калций се приема с храната, а при дефицит организма си ги взима от костите. За да не се стигне до това състояние, включете в менюто си повече мляко, сьомга, семена, бадеми и фасул.

Още от ЗДРАВЕ:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР