След 30 години в нашето тяло се появяват необратими промени.

...
След 30 години в нашето тяло се появяват необратими промени.
Коментари Харесай

Как да ускорите метаболизма си, ако вече сте навършили 30 години

След 30 години в нашето тяло се появяват необратими промени. Вече е невероятно да се живее като преди: след 30 година се виждат първите признаци на стареене на кожата, скърцане на ставите, увеличението на мастния пласт, махмурлукът след празниците става по-тежък...
В този ред на мисли правилно ли е, че след 30 години метаболизмът е нарушен заради естествени аргументи? Или ние сами "тласкаме " тялото си към това? Предлагаме ви да разкрием някои легенди и обстоятелства за метаболизма с диетолог-диетолог Наталия Нефедова.
Как да се форсира метаболизма
„ Промените в функционалността на храносмилателните органи се развиват постепенно и са чисто самостоятелни. Метаболизмът на организма се забавя единствено след 40-50 години. А след 30–35 години, наднорменото тегло, неприятната кожа и бръчките са резултат от неприятното хранене, диетата, неналичието на сън. Ранното остаряване зависи от това какво, по какъв начин и по кое време ядем ”, споделя тя.
Можете да стартирате още веднъж метаболизма и да възстановите всички процеси. Така че оправдания като това "вече не съм на 20 ", не са правилни. Ситуацията е изцяло обратима, в случай че следвате няколко правила.
КАК ДА съдебна експертиза УСКОРИ МЕТАБОЛИЗМА СЛЕД 30 ГОДИНИ
Добавете физическа интензивност
Без придвижване, всяка диета, детоксикация и други фешън трикове няма да работят. Редовно плуване, гимнастика, танци, йога, покачват метаболизма с 20%. Дори и нормалната 20-минутна разходка на чист въздух също е подобаваща. Основното нещо - активността би трябвало да бъде занимателна!
Яжте постоянно
За да създава ензими и хормони, тялото ни непрекъснато се нуждае от хранителни субстанции. Така че се олучават метаболитни нарушавания, когато сме гладни. Ето за какво, навременното приемане на храна е доста по-ефективно от диетите.
Закуската би трябвало да бъде не по-късно от 30 минути след събуждането. Изключват се животинските протеини (месо, сирене, риба, яйца). Те форсират процеса на стареене и замърсяват тялото, по-добре е да ги замените с пълнозърнести артикули, плодове, зеленчуци, ядки.
Обядът не би трябвало да се пропуща по никакъв метод. Той би трябвало да бъде изобилен и кондензиран с протеини, мазнини, въглехидрати (зеленчуци и плодове, млечни артикули, бобови растения, ядки, яйца, тофу). От 13:00 до 15:30 - най-активната фаза от подбора на ензими. Ако сте пропуснали обяд или просто сте взели лека закуска, тогава тялото ще "кисело ", а за вечеря ще изпитва жадност за сладкиши.
Вечерята също не би трябвало да се пропуща, най-малко леко ядене. Общото предписание да „ не яде след шест “ е мит. Не би трябвало да ядат след 18:00 часа, тези, които си лягат в 21:00 часа. А за останалите е целесъобразно просто да изчакат 3 часа след хранене преди да си лягнат.
Получавайте задоволително сън
Човек би трябвало да спи минимум 8 часа. Липсата на сън постоянно се трансформира в предпочитание да се ядат сладкиши: шоколад, бисквити, какао, торти. Сладката храна ви дава освобождение на хормона на удоволствието допамин, и ни дава чувство за топлота и комфорт, успокоява и отпуска. Но вследствие на това получаваме непотребни килограми.
Не забравяйте, че сънливият организъм минава в режим на оцеляване, защото е под мощен стрес. В същото време се създава хормон кортизол. Лошите модели на сън водят до пагубни последствия: понижаване на интелигентността и паметта, инфаркт, инсулт, диабет, понижаване на либидото, увеличение на тежестта, меланхолия и други болести.
Пийте задоволително течности
Липсата на течност в тялото съществено нарушава работата на всички системи. Замайване, главоболие, комплициране. Когато желаете сте жадни, това е първият симптом на дехидратация, което значи, че тялото към този момент е без доста течност.
Желанието да се яде гъста храна с нещо сладко е резултат от клетъчната жадност, а мозъкът го възприема като жадност за сладкиши.
Известно е, че би трябвало да се употребяват най-малко 2-3 литра течност дневно. Това количество включва вода и свеж сок, както и билков чай, както и сочни салати и супи. Най-важното, което би трябвало да запомните е, че 50% от тази течност би трябвало да са от чиста питейна вода.
Има мит, че водата би трябвало да се употребява единствено сред обособените хранения. Всъщност здравият човек може да пие преди, по време и след хранене. Но не можете да ядете храна с чай или кафе: те пречат на усвояването на желязо, цинк и магнезий. Изчакайте най-малко 30 минути.
Запълнете недостига на витамин D
Контролирайте равнищата на витамин D. Симптомите на дефицит включват проблеми със зъбите, мускулни болки, меланхолия, липса на въодушевление и постепенно укрепване на рани. Слънчевата светлина способства за производството на този витамин в организма. Но защото не всеки има опция да прекарва време в слънчеви страни, е належащо да се компенсира неналичието с храна и хранителни добавки. Анализ на кръвта и посещаване на доктор ще ви оказват помощ да определите дозата на витамин D.
Престанете да броите калориите
Забравете за диети и отчитане на калориите. В същото време е невероятно да се дефинира вярно количеството им - след топлинна обработка, според от метода на предпазване на продукта, равнището на влага в калориите може да варира.
Можете да изядете 1000 калории от торти, а можете да ядете 2500 калоии от яйца, риба, авокадо, зърнени храни, масла и да се чувствате отлично. Важно е да се помни за психологическия комфорт. Когато гледате храна и виждате единствено числа, тогава цялото въодушевление изчезва. И вследствие на това тялото остава едва, косата се изтощава, кожата се утежнява.
Ако се интересувате от въпроса по какъв начин да се усъвършенства обмяната на веществата след 30 години, тогава би трябвало да се вслушате в мнението на актуалните опитни експерти и да не стигате до крайности сами. Най-важното нещо, което би трябвало да запомните е, че всеки организъм е неповторим: в случай че нещо лекува някои, при други може да предизвиква единствено проблеми.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР