След 20.00 часа вечерта светлината на пристанището в Лампедуза е

...
След 20.00 часа вечерта светлината на пристанището в Лампедуза е
Коментари Харесай

Мигрантите отново във фокуса на предизборната реторика в Италия

След 20.00 часа вечерта светлината на пристанището в Лампедуза е слаба. Виждат се 60 мигранти, които ще бъдат отведени от управляващите в Италия до Сицилия, където ще бъдат разпределени в няколко центъра за мигранти , споделя le monde.

Това се случва всекидневно тук. Освен нормалното взимане на Covid проби тези мигранти имат човешки контакт при посрещането им на сушата. Нашето наличие на кея е значимо, с цел да се построи доверие, споделя Гая Магини от евангелска неправителствена организация и добавя: " Понякога това трае малко време, само че задоволително, с цел да опишат за себе си ". От Лампедуза тези хора познават единствено " горещата точка ", където прекарват няколко дни постоянно в препълнени пространства.

В разгара на миграционната рецесия центърът приютява 1800 души при потенциал от 400. Н а 25 септември Италия избира депутати и тематиката за мигрантите още веднъж влиза с предизборната изразителност. Шефът на Лигата Матео Салвини избра дребния остров, където 9 000 бежанци акостираха през юли, с цел да стартира акцията си за законодателните избори.
 В Италия образуваха предизборна лявоцентристка коалиция
В Италия образуваха предизборна лявоцентристка коалиция

На идните избори най-големите шансове има консервативният алианс, отпред с " Италиански братя "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР