След 14 операции, 21-годишният Иво Христов не спира да прави

...
След 14 операции, 21-годишният Иво Христов не спира да прави
Коментари Харесай

„Най-важното е да не губя надежда“: Иво Христов с нов роман преди поредната животоспасяваща операция


След 14 интервенции, 21-годишният Иво Христов не стопира да прави това, което най-вече обича - да написа. Той издава новия си разказ в навечерието на следващата животоспасяваща интервенция.

Вече осем години Иво се бори с тежко заболяване. И след всяка последваща интервенция той стартира изначало. Понякога даже се учи да върви още веднъж и още веднъж, само че не стопира да написа. Така се ражда всеки разказ. Включително и най-новият му – „ По пътя към фантазиите “.

Снимка: Редакторски екип


След следващата животоспасяваща интервенция Иво губи слуха, говора и подвижността на краката си. Днес той комуникира със света посредством приложение на телефона, което му оказва помощ да схваща близките.

„ Най-важното е да не изгубвам вяра. Заставям си да бъда мощен и си споделям, че предстоят и по-добри дни “, безапелационен е Иво.

Снимка: Редакторски екип


Болестта му продължава да напредва. Той ще би трябвало още веднъж да се подложи на интервенция за премахване на няколко тумора в дребния таз, този път в чужбина.

„ Две трети от тази книга е написана на телефона. Ивчо седна в инвалидната количка със слаби ръце, с трудноподвижни пръсти, само че с огромна воля и предпочитание да довърши. Точно поради това тази книга е специфична “, споделя майка му Милена Димитрова.

Снимка: Редакторски екип


„ Буквално преди дни получихме оферта за 59 хиляди евро точно за тази интервенция, която би трябвало да се състои в Германия, в Бохум. Живея за момента, в който ще отидем на обзор и ще кажат – „ Няма напредък на туморите. Всичко е в застой “. И за една епикриза, която е бленувана и мечтана от мен, да написа – „ Клинично здрав “, добавя Милена.

Мечтата на Иво и на фамилията му е той да оздравее и да продължи да написа, а за сбъдването ѝ може да помогне всеки един от нас.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР