След 14-дневна блокада от миньори и енергетици Проходът на Републиката

...
След 14-дневна блокада от миньори и енергетици Проходът на Републиката
Коментари Харесай

Миньорите отстъпиха от Хаинбоаз и АМ Тракия

След 14-дневна обсада от миньори и енергетици Проходът на Републиката и Автомагистрала " Тракия " към този момент са отворени.

Рано през днешния ден Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) и полицията направиха инспекция на пътя на автомагистралата, след което придвижването бе възобновено. Хаинбоаз бе отворен за придвижване още вчера вечерта.

Припомняме, протестиращите през вчерашния ден оповестиха, че не желаят да основават повече стеснение и Въпреки това борбата им продължава и не отстъпват от настояванията си.

Протестът стартира на 29 октомври с главно искане импортираните в Европейската комисия териториални проекти за въглищните региони да бъдат оттеглени.

Териториалните проекти за обективен преход на въглищните райони Стара Загора, Перник и Кюстендил бяха изпратени в последния вероятен миг от държавното управление за утвърждение от Европейска комисия.

Целта е трансформиране на стопанската система на трите района поради последователното занемаряване на въглищата като енергиен източник.

Премиерът, че кабинетът няма да изтегли Териториалните проекти, така като това би означавало, че България ще се откаже сама от европейските пари- близо 1.5 милиарда евро.
 И в София протестиращи поддържаха енергетиците и миньорите
И в София протестиращи поддържаха енергетиците и миньорите

Хората се притесняват за цените на тока и енергийната самостоятелност на страната
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР