След 10 години използване като определяща стилова характеристика на всеки

...
След 10 години използване като определяща стилова характеристика на всеки
Коментари Харесай

10 ГОДИНИ LEXUS ДИЗАЙН - ОТ ВРЕТЕНОВИДНАТА РЕШЕТКА ДО ВРЕТЕННОТО ТЯЛО - видео

След 10 години потребление като определяща стилова характерност на всеки нов модел на Lexus, известната вретеновидна решетка претърпя промяна. В унисон с новата епоха на електрифицираните транспортни средства, отличителната форма се развива в ново „ вретеновидно тяло “, както се вижда на идното ново потомство SUV Lexus RX и напълно електрическия RZ.

Вретеновата решетка е несъмнена характерност на Lexus, откогато беше разкрита за първи път в концептуалния модел LF-Gh от 2011 година, станал основата за четвъртото потомство седан GS Executive, който беше пуснат на пазара през идната година. Оттогава тя непрестанно се приспособява, с цел да дава отговор на характера на всеки идващ модел на Lexus, с разнообразни мрежести шарки, размери и покрития.

Говорейки по време на дебюта на решетката, тогавашният началник на Lexus Кийотаке Исе сподели - „ Трябва да можете да идентифицирате колата като Lexus неотложно... Мигновеното образно различаване, да вземем за пример, е повода зад нашата вретеновидна решетка. Може да наподобява нападателно на пръв взор, само че това е съзнателно и също по този начин предава своята храброст с изисканост и грациозност. “



Идеята напредна, с цел да се трансформира в характерен израз на L-finesse дизайна на Lexus, общопризнат освен за шосейни коли, само че и включен във футуристичния галактически транспортен съд Skyjet, основан за подкрепения от Lexus филм „ Валериан и градът на хилядите планети “ и признат като дизайнерски претекст в Loft, наградения салон на Lexus и Brussels Airlines на летище Брюксел.

Днес истинската идея на решетката е насочна точка за по-радикално приложение на формата, в която тя става неразделна част от цялостния дизайн на автомобила. Този метод е част от дизайна на Lexus Next Chapter за напълно новия RX, където решетката е интерпретирана още веднъж като безпроблемна единица, която се влива в каросерията. Долната част резервира мрежест модел, до момента в който горната част поема долния борд на предния похлупак. Емблемите на Lexus се намират в центъра на високата точка на захващане на решетката.

Същата идея е приложена към RZ 450e. Като електрическо транспортно средство с акумулатори, тук се изисква по-малко изстудяване от това при автомобил с стандартен мотор, тъй че решетката е отпаднала, което дава на дизайнерите по-голяма независимост. Въпреки това формата на шпиндела остава изпъкнала в централния челен панел, приключен в цвета на каросерията на автомобила.

Неговото влияние се ускорява от прилежащите предни елементи, които са контрастно приключени в черно, ниската линия на капака и по-смело завършените предни калници. И при двата модела вретеновидната част генерира линии, които се връщат от предната част на автомобила през предния похлупак и предните фарове, с цел да основат мощен и характерен челен външен тип, подсилвайки упоритостите на истинската идея, определящи марката.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР