Славният треньор от близкото минало - Георги Василев сподели своя

...
Славният треньор от близкото минало - Георги Василев сподели своя
Коментари Харесай

Гочето: ЦСКА беше излъган два пъти по един и същ начин

Славният треньор от близкото минало - Георги Василев показа своя коментар за миналото дерби сред Лудогорец и ЦСКА, което бе извоювано от " орлите " с 2:0. Ето какво сподели той пред сътрудниците от " Тема Спорт ":

" Дербито Лудогорец - ЦСКА предложи доста на родните футболни почитатели. Двубоят беше под напрежение, динамичен, с поделено предимство в обособени стадии от срещата. Липсваше повече храброст и вдишване на отговорност в завършващата фаза, само че въпреки всичко считам, че неутралният фен е останал удовлетворен от видяното. Вече бе казано задоволително за метода, по който Лудогорец пречупи ЦСКА и за запасите на Генчев, които се включиха по прелестен метод. Луксът да притежаваш играчи като Каули и Чибота на своята пейка приказва за огромно равновесие в състава на разградчани, което пък не се вижда в този на " армейците ", а и на другите български тимове. Видя се, че откакто Юга и Жеферсон се измориха отборът тотално изгуби борбата в центъра на терена и сред бранителите и нападателите зейна голяма дупка.
 ЦСКА на Стойчо Младенов без гол против Лудогорец в Разград за състезание
ЦСКА на Стойчо Младенов без гол против Лудогорец в Разград за състезание

Това сочи статистиката

Любопитно е, че Лудогорец подходи доста внимателно, което е нетипично за техния жанр на игра. Заложиха на доста по-опростени отигравания и директни пасове към бързите си нападатели. Неумението им да задържат топката в доста обстановки обаче можеше да им сътвори огромни главоболия. На няколко пъти те губеха притежанието наоколо до своята врата и само неумението на ЦСКА да се възползва от получените благоприятни условия, ги избави. Техният максимален актив са мощните характерности, с които разполагат. Много рядко по родните терени виждаме отигравания, като тези на Чибота при двете обстановки, които доведоха до головете за орлите. Нападателят сподели храброст, самочувствие и най-важното - успеваемост, с които самичък донесе успеха на отбора си.
 Десподов: Щом аз съм казусът на почитателите на ЦСКА, дано да ме наскърбяват и освиркват
Десподов: Щом аз съм казусът на почитателите на ЦСКА, дано да ме наскърбяват и освиркват

" В меланхолия няма да изпадна "

В същото време за повторно през този сезон ЦСКА бе измамен по един и същи метод. " Червените " изгубиха два дуела, в които бяха изцяло равносилен съперник и даже имаха предимство в огромни стадии. Показваха самообладание доникъде на втората част, само че лекомисленото търсене на успеха в заключителните минути, умората и отпущането в отбранителен проект им костваха неприятните резултати. За първи път това им се случи против Зоря (Луханск) в София, когато през първата част можеха да водят с 2:0, а в този момент се повтори и в Разград.

В сгъстената декемврийска стратегия обаче няма време за доста разбори, а незабавно би трябвало да се гледа към идващия мач. Лудогорец ще получи голям подтик от реализирана победа, а за " армейците " остава да ближат рани и оптимално скоро да се върнат на победния път, с цел да се задържат в битката за купата ".
 Треньорът на словенския Мура е вид за Лудогорец
Треньорът на словенския Мура е вид за Лудогорец

Анте Шимунджа още е желан от Марибор и националния отбор на родината си
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР