Славия се готви за съдбоносния сблъсък с Локомотив Сф в

...
Славия се готви за съдбоносния сблъсък с Локомотив Сф в
Коментари Харесай

Славия срещу традицията в мача с Локо Сф

Славия се готви за съдбоносния конфликт с Локомотив Сф в последния кръг от сезона.

Преди този дуел има неприятна прокоба за „ белите ”.

Това ще е десето столично дерби сред тези клубове в заключителния кръг, като в досегашните девет случая Славия няма нито една победа.

Балансът демонстрира 4 победи за Локомотив и 5 равенства.

За последно двата отбора играха през 2011 година на стадион “Александър Шаламанов ”, а „ червено-черните ” биха с 1:0 с гол на американеца Джемал Джонсън. През 21-ви век имаха още една среща отново на „ Овча Купел ” през 2009 година, като мачът тогава завърши 2:2.

Добрата вест за Славия е, че както тези два конфликта, по този начин и предходните, в които Локо не позволява загуба, не са били с огромен залог за „ белите ”, какъвто има сега – а точно седмата позиция и присъединяване на бараж за Европа.

За първи път в самия завършек на сезона двата отбора се срещат през 1956 година.

Тогава мачът е значим за Славия, само че единствено за разпределението на медалите, защото в Европа по това време взе участие единствено първенецът.

„ Белите ” имат късмет при положително стичане на събитията да станат втори, само че след загубата от Локо Сф с 2:3 приключват четвърти.

Друг дуел с значимо значение за Славия е в последния кръг на сезон 1983/84. Тогава „ белите ” са в заплаха от непосредствено изпадане, в случай че изгубят от „ червено-черните ”, а директният им съперник Локомотив Пд завоюва вкъщи против Спартак Вн.

И двата дуела обаче завършват наедно, след което „ смърфовете ” изпадат, а Славия отива на бараж.

Него „ белите ” не са могли да избегнат, а единствено да са с друг съперник там.

След като приключват 14-и се изправят на бараж против 11-ия Шумен и след 2:1 вкъщи и 2:2 като посетител резервират мястото си в елита.

Любопитното е, че и в последния си шампионски сезон – 1995/96 Славия игра в заключителния кръг с Локо Сф.

Мачът приключи 2:2, само че „ белите ” си бяха обезпечили купата предварително след завършването на предпоследния кръг. Остава да забележим ще има ли сили Славия най-сетне да победи Локо Сф в последния кръг и ще донесе ли нещо една такава победа, или пък тя ще се окаже пирова.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР