Славия приема Левски в пореден епизод от Най-старото столично дерби.

...
Славия приема Левски в пореден епизод от Най-старото столично дерби.
Коментари Харесай

Левски ще спира негативната серия срещу Славия

Славия приема Левски в следващ епизод от Най-старото столично дерби. Сблъсъкът от 14-ия кръг на efbet Лига е през днешния ден от 17:30 часа в „ Овча Купел. Срещата може да гледате онлайн по DIEMA SPORT , а в Gong.bg ще проследим всичко най-интересно от мача.

„ Белите” влизат в дербито като трети във краткотрайното класиране. Тимът на Златомир Загорчич е в серия от 4 мача без проваляне, само че завоюва единствено последния от тях – с 1:0 против Ботев Враца.

Заги има три победи над „ сините”, само че и трите пристигнаха на „ Герена”.

В същото време водените тимове от неговия сътрудник Станимир Стоилов са съвсем безкомпромисни против „ белите” – 5 победи и 2 равенства в 7 мача и голова разлика 17:2.

„ Сините” влизат в дербито след проваляне с 0:1 при гостуването на Черно море. Преди това родният гранд бе наредил четири следващи триумфа – два за състезание и един за Купата.

С проблеми за Славия е бранителят Емил Виячки, който до последно ще е под въпрос. Очаква се като титуляр против някогашния си тим да стартира Жуниор Мапуку. „ Белите” могат да се похвалят с трима национали на България – Андреа Христов, Радослав Кирилов и Светослав Вуцов. Толкова имат и Левски – Радослав Цонев, Борислав Цонев и Ники Михайлов.

На „ Герена” към този момент започнаха и със зимната селекция – от шведският Йостерсунд пристигна бранителят Ноа Сонко Сундберг. Gong.bg осведоми, че контракт с Левски има и бразилският бранител Цунами.

Славия несъмнено е неуместен противник на „ сините” напоследък. Тимът на Станимир Стоилов има едвам една победа над „ белите” в последните шест срещи.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР