Слави Трифонов, фейсбукДнес Министерството на здравеопазването е прекратило обществената поръчка

...
Слави Трифонов, фейсбукДнес Министерството на здравеопазването е прекратило обществената поръчка
Коментари Харесай

Медицинските хеликоптери ги няма. И няма да ги има заради некадърните, безотговорни и даже престъпни действия на “Продължаваме промяната”


Слави Трифонов, фейсбук

Днес Министерството на здравеопазването е прекратило публичната поръчка за закупуването на 6-те медицински хеликоптера.

Още не мога да схващам тази информация.

Дали разбирате какво ви споделям?

България ще продължи да бъде единствената страна в Европейския съюз без медицински хеликоптери!

Всъщност, какъв Европейски съюз? Медицински хеликоптери имат и в Северна Македония, която не е в Европейския съюз, само че която пък България пусна да договаря за Европейския съюз.

Да, сякаш развитата и просперираща европейска България пусна сякаш задръстеняците от Северна Македония. Задръстеняци, само че с медицински хеликоптери. И в този момент кои са задръстеняците? А?

Явно политиците в Северна Македония не мислят единствено за далаверите, за първия, за втория, за третия мандат. Явно там политиците са загрижени за живота и здравето на хората, които са ги избрали.

Днес имаме най-голямото доказателство, че у нас на българските политици никак не им пука за живота и здравето на хората. Затова тука няма да има медицински хеликоптери. Тука дано мрем.

И кой е отговорен в този момент?

Помня с какви фанфари някогашният министър-председател Кирил Петков разгласи публичната поръчка за тези хеликоптери. Обикаляше телевизионните студиа от заран до вечер и гордо заявяваше, че “най-накрая България ще оказва помощ в границите на “златния час ”. Това бяха неговите думи. Нещо повече – министър-председателят Петков дори сътвори и цяло държавно сдружение, което да дава отговор за незабавната здравна помощ по въздуха. И след това назначи за шеф на сдружението народен представител от своята партия. Георги Гвоздейков се споделя. И държавното сдружение си има име - “Хелимед Сървисис ”. Голям сървисис пада – без нито един хеликоптер.

Сега сдружението си остана, само че хеликоптерите ги няма. И няма да ги има поради некадърните, безотговорни и дори незаконни дейности на “Продължаваме смяната ”. Защото повода да пропадне публичната поръчка за хеликоптерите е, че “Продължаваме смяната ” е заложила в нея повишени условия, само че евтино.

Единственият претендент за поръчката – италианската компания “Леонардо ”, е оповестила, че може да обезпечи 6-те медицински хеликоптера за 123,3 милиона лв.. Но Министерството на здравеопазването, ръководено тогава от “Продължаваме смяната ”, е оповестило, че не дава повече от 102.5 милиона лв..

И какво излиза? За тия хора животът и здравето на българите не е най-важното и най-безценното нещо. За тия хора животът и здравето ни не коства даже 123 милиона лв.. Животът и здравето ни костват тъкмо 102,5 милиона лв.. И нито стотинка повече.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР