Слави Ангелов го биха близнаците и Дани Илиев, доколкото знам.

...
Слави Ангелов го биха близнаците и Дани Илиев, доколкото знам.
Коментари Харесай

Свидетел с разкрития за побоя над журналиста Слави Ангелов

" Слави Ангелов го биха близнаците и Дани Илиев, доколкото знам. Казаха ми другари, не мога да посоча имената им. Разбрах го малко след побоя, отвън бранш “Б”. Доколкото знам, Слави Ангелов е бил грубо пребит към дома си. Не го знам от новините, не виждам телевизия и не чета. Имам си други способи за приемане на информация ", това твърди неизвестен очевидец с номер 535 по делото за побоя над основния редактор на “168 часа” Слави Ангелов.

Той беше пребит пред дома си на 17 март 2020 година от трима маскирани. По случая бяха арестувани, упрекнати, а през днешния ден са подсъдими Георги Асенов, брат му Никола и приятелят им Бисер Митрев. Делото се гледа в Специализирания углавен съд повече от година и още продължава с разпити на очевидци. Няколко от тях са анонимни.

№535 приказва и за Бисер Митрев: Познавам го, по едно време беше в пандиза. Висок е като останалите, късо подстриган, по-едър от другите, с тъмнокестенява коса, с кафяви очи. Покрай моите познати съм чул, че и той се занимава с побоища, за друго не съм чул, декларира в показанията си пред съда анонимният очевидец.

От думите му излиза наяве, че е бил в средите на футболните агитки преди време. Дани Илиев, за който приказва в действителност, е ММА боецът Даниел Илиев от “София Запад”.

Той беше арестуван в края на април дружно с още няколко души, само че остана единствено очевидец по делото и даде показания в съда още предходната година. Тогава беше свикан и различен очевидец - Борислав Рашев. Той не се яви, само че от показанията му пред полицията стана ясно, че братята Асенови и Бисер Митрев не са част от “София Запад” от 2014 година, когато се скарали с Любомир Костадинов-Любо Младежа, написа " 24 часа ".

Анонимен очевидец №535 споделя и за преживелица с Любо Младежа и близнаците Асенови отпреди години, когато още били близки. Тогава той взел пари назаем от Любо Младежа. Закъснял с връщането. " Започнаха закани по телефона от близнаците и от Теди Хитлера, които бяха хора на Любо Младежа. И онлайн получавах закани. Близнаците ги разграничавам по татуировките. Единият имаше череп с оранжеви пламъци на прасеца. На другия татуировката беше синкава. Знам ги по имена, само че не ги разграничавам, наподобяват си много. Около 25-26-годишни са, русоляви, късо подстригани ", твърди анонимният очевидец.

Разказва и по какъв начин са го пребили. След като не върнал парите, на пазара в “Люлин” го пресрещнали мъже с качулки и с железни тръби. Счупили му ръката, избили му зъбите, краката му били в хематоми. Случката се повторила още един път. " Бяха с маски и качулки. Не им видях лицата, само че по телосложението разпознах близнаците. Те са добре
поставени, високи са 185 - 190 см. След тези побоища започнах да се опасявам за живота си. Реших да потърся помощ от съответните органи ", споделя очевидецът, само че не излиза наяве дали тогава от полицията са му помогнали и по какъв начин.

По делото е разпитан още един неизвестен очевидец - №536. Той също е бил в обкръжението на агитката от “София Запад”. По време на следствието за побоя над Слави Ангелов е извикан за разпит.

По делото за побоя над основния редактор ще бъдат разпитвани още няколко анонимни очевидци, както и явният Ивайло Серафимов. Той отсрочва разпита си няколко пъти поради разнообразни болести, последния път - поради разкъсан менискус на коляното.

Георги Асенов, Никола Асенов и Бисер Митрев бяха арестувани месец и половина след побоя над журналиста. Те бяха уличени от разпити на очевидци, записи от камери към мястото на престъплението, придвижването им в деня на побоя и материални доказателства. Най-силният коз на следствието е автомобила, с който съгласно прокуратурата са се отдръпнали от мястото на престъплението. Той беше открит няколко дни по-късно, а в него имаше биологични следи от тримата подсъдими, както и кръв на Слави Ангелов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР