Слънцето навлиза в една от своите най-ниски точки в космическата

...
Слънцето навлиза в една от своите най-ниски точки в космическата
Коментари Харесай

Учени предупреждават за невиждани студове

Слънцето навлиза в една от своите най-ниски точки в галактическата епоха, а слънчевите лъчи не са като всички предишни месеци на 2018 година, а ултравиолетовото лъчение бързо понижава. Новите проучвания демонстрират, че най-високите пластове на Земята регистрират огромно охлаждане, съобщи БГНЕС.
" Над земната повърхнина, покрай края на Вселената, нашата атмосфера губи топлината си. Ако тази наклонност продължи, горните пластове на атмосферата скоро биха могли да станат рекордно студени, с невъобразим мраз от началото на галактическата епоха (или: от началото на проучването на космоса), споделя Мартин Млинчак от НАСА.
Тези данни бяха оповестени от апарата " Кибер " на спътника на НАСА " Тимед ", който следи излъчванията на въглероден диоксид (CO2) и азотен оксид (NO) - две вещества, които играят основна роля в енергийния баланс на въздуха от 100 на 300 км над повърхността на нашата планета.
Чрез премерване на инфрачервеното излъчване на тези молекули " Кибер " може да дефинира топлинното положение на газа на самия връх на атмосферата на Земята, т.е. в пласт, който учените назовават термосфера, оповестява Новости.
" Термосферата постоянно е студена по време на минимума на Слънцето и това е една от най-важните аргументи, заради която 11-годишният безоблачен цикъл визира нашата планета ", изяснява Млинчак.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР