Слънцето изхвърля маса със стойности, невиждани от близо десетилетие, съобщи

...
Слънцето изхвърля маса със стойности, невиждани от близо десетилетие, съобщи
Коментари Харесай

Регистрирано е най-мощното слънчево изригване от 2017 г. досега

Слънцето изхвърля маса със стойности, невиждани от близо десетилетие, заяви Юнайтед прес интеренешънъл. За по-малко от 24 часа Слънцето е изхвърлило три талази от X-клас, най-високият магнитуд по скалата за премерване на интензивността на слънчевите изригвания.

Третата е била най-силна и е най-мощната след огромните слънчеви стихии от септември 2017 година, заяви профилираното издание SpaceWeather.com.

Слънчево изригване с такава мощ може краткотрайно да смути радиочестотните сигнали на Земята. От Центъра за прогнозиране на галактическото време на Националното ръководство за океански и атмосферни проучвания на Съединени американски щати отхвърлиха спекулациите, че слънчевата интензивност в този момент е обвързвана с спирането на връзките на мобилните телефони на някои места в Съединени американски щати в четвъртък.

Въпреки интензивността на тази слънчева интензивност, малко евентуално е тя да провокира феномена, прочут като северно зарево на Земята.

Районът от Слънцето, източник на мощните слънчеви изригвания тази седмица, може да генериранови сходни през идващите дни, оповестява " Дарик ".

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР