Слънцето, безоблачното небе, красивите гледки към карибското крайбрежие, лек бриз

...
Слънцето, безоблачното небе, красивите гледки към карибското крайбрежие, лек бриз
Коментари Харесай

Мит ли са мистериите около Бермудския триъгълник

Слънцето, безоблачното небе, красивите гледки към карибското крайбрежие, лек бриз и... бедствия. Ето по какъв начин наподобява Бермудският триъгълник, именито място, където корабите - както вода, по този начин и въздух - изчезват без пояснение.

В продължение на десетилетия учени и авиационни и морски запалянковци се състезават в научни проучвания и хипотези по отношение на всички бедствия. Написани са безчет истории, обясняващи мистериозните изгубвания. Любопитните обстоятелства, обявени от фанатици на паранормални събития, стават все по-абсурдни или притеснителни. Какво е в действителност с този Бермудски триъгълник? Обикновените закони на физиката, метеорологичните аномалии или може би точно наличието на извънземни предизвиква гибелта на кораби и самолети там?

Откъде идва Бермудският триъгълник?

Историята на самата идея датира от 1964 година, когато в списание „ Argosy “ се появява публикация за „ Убийствения Бермудски триъгълник “. Самият термин се отнася до регион в Атлантическия океан наоколо - както елементарно можете да се досетите - до Бермудския архипелаг. В взаимозависимост от създателите, пространството сред Маями, Пуерто Рико и Бермудите е посочено по-точно. Различни учени и търсачи на популярност започнаха да се занимават с тематиката за изгубването на кораби и самолети в тази област.

Нищо чудно - от 1800 до 1971 година са регистрирани към 60 изгубвания или произшествия. Целият Бермудски триъгълник беше абсурден. Картата го изобразява като място на смъртоносна заплаха за всеки, който би могъл да влезе или да лети в нея. Най-известният случай на изгубване е Полет 19, който подхранва цялата тъмна легенда за Бермудския триъгълник и му придава световно измерение. През 1945 година самолети-торпедо-бомбардировачи, водени от американски водачи, навлизат в известния регион. Никога не са открити тела или остатъци макар многомесечното търсене. След като разгледаха формалния отчет, даже почитателите на тайните теории не можаха да схванат дали случаят е натурален или фактически работят някакви свръхестествени сили. Легендата обаче нарастваше и капитаните на кораби и самолети се опасяваха да пътуват по този маршрут.

Бермудският триъгълник не е толкоз заплашителен? Потенциални пояснения на пъзела

След доста години и стотици хипотези за извънземните, най-сетне можем да получим пояснение за цялата тайнственост на Бермудския триъгълник. И не става въпрос за пирамидите, скрити на 2 километра под повърхността на водата, сложени там от американското държавно управление (това е една от най-забавните хипотези). Учените са разкрили сходно събитие в другия завършек на земята - в сибирската тундра. Там е открито нещо като кратери, към които е била унищожена растителността и всички признаци на живот.

Подобни кратери са открити на дъното на Баренцово море. Оказва се, че и в двата случая има спорадични изригвания на метан от вътрешната страна. Под налягане на дъното на океана метанът се смесва с вода, образувайки клатрати, големи въздушни мехурчета. Такъв балон може да преобърне транспортен съд, да го раздели на две или да го повреди. След това метанът изтича във въздуха. В случай на висока централизация на метан - като огромно изригване в една точка на дъното на океана - аероплан, летящ в такава зона може да го възпламени, причинявайки възпламеняване и детонация.

Това обаче към момента са спекулации и хипотези. Макар и най-вероятно, те към момента не дават отговор сигурно за какво се губят кораби и самолети в Бермудския триъгълник. Ще разберем ли в миналото истината? Да се надяваме...

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР