Слънце грее, а българи и чужденци са превзели зимните курорти.

...
Слънце грее, а българи и чужденци са превзели зимните курорти.
Коментари Харесай

Голи до кръста скиори смаяха Пампорово, кучето им обаче...

Слънце грее, а българи и чужденци са завладяли зимните курорти. Въпреки че температурите са високи, ски пистите са отворени и едвам поемат големия поток от искащи да се насладят на авантюристичен спускания, написа trafficnews.bg.

Очите на всички събраха двама запалянковци голи до кръста, които са отишли да покарат ски на Черни връх. Въпреки че най-високата точка на Витоша се слави като един от най-ветровитите върхове, мъжете не трепват, пуснали се като през лятото - в контрастност със снега и температурата от -6 градуса, само че пък правейки си потребни слънчеви бани и закаляване.



Междувременно и пловдивските курорти се изпълниха. Стотици нарамиха ските и се спуснаха по пистите на Мечи чал и Пампорово. Родопските зимни курорти станаха една от най-любимите дестинации за превозване на коледните и новогодишните празници.

И това е забавно: Паника и безпорядък на Витоша, стотици коли са в капан на пътя за хижа " Алеко "! (ВИДЕО)

Скиори и сноубордисти не могат да се наситят на снежните страсти, които предлага планината. Пистите в най-южния ни ски курорт са с друга степен на компликация, а общата им дължина е 37 км. Всички лифхове работят в режим на оптимална скорост и на оборудванията няма опашки.

В разгара на сезона ски станциите на Пампорово дават в действително време информация за работещите лифтове и тяхното натоварване. Чип картите за безконтактно прекосяване през входовете улесняват туристите. Така към този момент на никой не му се постанова да мръзне дълго на студа, с цел да се добере до горната станция.



Еднодневната въжен превоз карта през този сезон е 55 лева, а половинката - 39 лева В курорта е въведен непоколебим фейсконтрол и преотстъпването на картите за въжен превоз е невероятно. При всяко първо прилагане на карта камера снима притежателя й, а по-късно при всяко минаване през лифтстанцията, компютъра съпоставя лицата.

По този метод " черната борса " на въжен превоз карти е сведена съвсем до нула. Забранени са преотстъпването, размяната и препродажбата на въжен превоз карти. При открито нарушаване се лишава въжен превоз картата, а в случай че фамилията изгода някоя от пакетните карти, се анулират картите на всички членове на фамилията.


Ски дрешниците на пистите и в хотелите оферират цялостна екипировка чартърен, като цената ски, щеки и обувки е 29 лв., а сноуборд с обувки е 37 лв..

Цените в заведенията за хранене по пистите тази година не са " обновени " и можете да хапнете чорба за 6 лв. и да пиете чай - за 3лв.

Накрая! Слънце грее, само че сняг има - тъй че внимавайте по какъв начин шофирате и не тръгвайте по планински пътища без вериги и прекрасен грайфер на гумите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР