Слънчогледът е красиво растение с жълти цветя. Той носи настроение

...
Слънчогледът е красиво растение с жълти цветя. Той носи настроение
Коментари Харесай

Магическите свойства на слънчогледа

Слънчогледът е красиво растение с жълти цветя. Той носи въодушевление и наслада във всеки дом. Слънчогледът е прочут със своята дарба да следва придвижването на слънцето денем, обръщайки се към него.

Този знак се пояснява като израз на любов и другарство. В някои култури се има вяра, че в случай че дарите слънчоглед на обичан човек, то този жест показва вашата обвързаност и предпочитание за близки връзки.

Какви са магическите свойства на слънчогледа и за какво той е съвършеният подарък за всеки дом?

Слънчогледът символизира светлина и позитивизъм

Слънчогледът също е знак на светлината и позитивизма. Този хубав цвят и ослепителен облик подаряват наслада и оптимизъм. В някои нации се има вяра, че нарязването или потреблението на слънчогледи в дома може да донесе светлина и благополучие.

Слънчогледът притегля триумф и преуспяване

Поради високите си стъбла и изобилното количество семена, слънчогледът се асоциира с триумфа и процъфтяването във всяка една област на живота. В някои култури се има вяра, че растежът и изобилното семе на слънчогледите предвещават удобни събития като разгръщане на фамилията, триумфи в бизнеса, богата годишна продукция на равнищата и обилие във фермата.

 Слънчоглед

Слънчогледът пази от зли сили и подарява с обич

Слънчогледът има магическата мощ да пази от зли сили и неприятели, а дружно с това спомага за отваряне на сърцето и разкриване на любовта. В някои обичаи се има вяра, че носенето на слънчогледово семе може да отбрани от отрицателни въздействия и да помогне на индивида да бъде отворен към обич и добрина.

Слънчогледът е знак на благосъстояние и обилие

Поради огромното количество семена, които създава, слънчогледът също се асоциира с благосъстояние и привличане на обилие. Някои хора имат вяра, че съществуването на слънчогледи в дома им може да донесе финансов триумф и обилие.

Вярванията за магическите сили на слънчогледа се разграничават според от културата и района. Тези тълкования съставляват обща визия за смисъла и символиката на това прелестно растение и неговите елементи, трансформирайки го в идеалния амулет за дома.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР