Слънчевите ветрове не са заплаха за хората на Земята, но

...
Слънчевите ветрове не са заплаха за хората на Земята, но
Коментари Харесай

НАСА ще изучава слънчевото време с две нови мисии

Слънчевите ветрове не са опасност за хората на Земята, само че могат да съставляват заплаха за астронавтите и галактическите кораби.

НАСА приготвя две нови задачи, които ще имат за цел да подобрят разбирането за това, по какъв начин Слънцето ръководи рисковото галактическо време.

Първата задача, Polarimeter to Unify Corona and Heliosphere (или PUNCH), ще се състои от четири спътника с форма на огромен куфар, които ще наблюдават слънчевия вятър, откакто напусне слънцето.

Втората задача Tandem Reconnection and Cusp Electrodynamics Reconnaissance Satellites (или TRACERS) ще употребява два галактически кораба, с цел да изследва по какъв начин магнитните полета към Земята взаимодействат със Слънцето.

Слънчевите стихии провокират обаяние само че и боязън измежду хората от години, датиращи от Карингтънското събитие от 1859 година, при което слънчева стихия води до повреди в телеграфните системи по целия свят. Някои учени считат, че повтарянето на сходно събитие през днешния ден ще унищожи огромна част от електрическата мрежа на Земята за неопределен срок.

В по-малък мащаб, слънчевите стихии могат да нарушат работата на спътниците и редица наземни технологии. НАСА и Европейската галактическа организация по-рано този месец се сплотиха, с цел да основат система за прогноза на времето за входящите слънчеви стихии.

Програмата на НАСА в региона на хелиофизиката се развива от години, като учи голям брой загадъчни феномени, които се случват със Слънцето, като да вземем за пример слънчеви изригвания на междинното равнище, слънчеви затъмнения и даже непредвидени слънчеви дъждове. Но релативно дребният бюджет на НАСА има своите ограничавания.

С PATCH и TRACERS учените се надяват, че ще получат по-голяма възвръщаемост от разноските си, защото това е задача на „ rideshare “ или споделено изстрелване в космоса, което значи, че TRACERS ще бъде изведен в орбита дружно с PUNCH с една и съща ракета и един и същи старт.

„ Ние деликатно подбрахме тези две задачи освен поради високата класа на науката, която те могат да създадат сами по себе си, само че и тъй като те ще работят добре дружно. Двата хелиофизични галактически апарата от задачите на НАСА имат за цел да допринесат за разбирането по какъв начин да бъдат предпазени астронавтите при полет, само че също и какво е въздействието на слънчевото време върху галактическите технологии и живота тук долу, на Земята ”, декларира Томас Зърбухен, асоцииран админ на дирекция „ Научна задача ” в централата на НАСА във Вашингтон, представен в известие на НАСА за медиите.

Планираната дата за стартиране на PUNCH и TRACERS в орбита е не по-късно от август 2022 година

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР