Слънчев бряг сваля цените на нощувките в така наречения „нисък

...
Слънчев бряг сваля цените на нощувките в така наречения „нисък
Коментари Харесай

Хотелите в Слънчев бряг затварят след 15 септември, няма туристи

Слънчев бряг смъква цените на нощувките в по този начин наречения „ невисок сезон” от 30- 40%, съобщиПламен Копчев - ръководител на Съюза на притежателите в най-големия ни курорт.

Въпреки евтината отмора, която се предлага през септември, туристи няма.

„ Имаме внезапен спад на резервациите за септември след въвеждането на наложителния PCR тест за румънските туристи. За почивните дни към Съединението ще имаме български туристи, само че по-късно резервациите внезапно падат. След 15 септември стартират да затварят хотелите, които отвориха този сезон. До 30 септември ще затворят всички. Това лято отвориха 50-60% от базите”, разяснява Копчев.

В някои хотели в Слънчев бряг цените са паднали дори с 60%.

„ Ние смъкваме с съвсем 60%. Ако до в този момент сме продавали на 100 лева нощувката, в този момент 40 в случай че вземем, ще бъде добре, само че отново виждате - няма хора. Ние свалихме цените и ще ги смъкваме още. В момента предложенията ни са за средата на септември, и там към този момент падаме към 40 лева В това са включени нощувка, плюс цялостен ол инклузив”, разяснява хотелиерът Румен Мончев, чийто хотел е на първа линия.

Резкият спад на резервациите през септември се дължи и на тревожната наклонност със скока на инфектираните с COVID-19. По думите на хотелиерите, хората се опасяват да пътуват.

„ Сега ограниченията просто ни принудиха да играем ва банк. При такова голямо скупчване на хора не сме имали проблем цяло лято, тъй като имаме озонова отбрана, имаме море, имаме всичко, само че упражняват се политиците върху нас, това е факт”, разяснява Мончев.

На юг от Бургас цените също падат фрапантно. В къмпинг „ Градина” от 1 до 8 септември цените на бунгалата са понижени с 30%, а след празничните дни падат с още 10%. Есенно море на квартира може да се откри и за 10 лева на вечер.

От Бургаската районна туристическа камара оповестиха, че растежът на туристите по Южното Черноморие е бил 157% по отношение на предходната година.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР