Сладко руло с пълнеж от печени ябълки - звучи страхотно,

...
Сладко руло с пълнеж от печени ябълки - звучи страхотно,
Коментари Харесай

Сладко руло с печен ябълков пълнеж

Сладко руло с заряд от печени ябълки - звучи ужасно, нали?

Необходими Продукти

● яйца - 5 бр.
● захар - 1 ч.ч.
● олио - 3 с.л.
● брашно - 1 ч.ч.
● ванилия
● пудра захар - за поръсване

За пълнежа


● ябълки - 6 бр. междинна величина
● захар - 5 с.л.
● канела - 1/2 ч.л.
● орехи - по избор

Начин на подготвяне

Първо приготвяме ябълките. Измиваме ги и ги нареждаме в тава. Изпичаме ги във фурната да омекнат. Изваждаме печените ябълки и оставаме да изстинат.

Изчистваме люспите и семките. В купа се разбъркват със захарта и канелата. По предпочитание можем да сложим в сместа и счукани орехи.

Оставаме плънката за ябълковото руло и започваме с яйчената примес. Яйцата би трябвало да са на стайна температура. Разбиват се със захарта на пухкава примес.

Добавя се олиото и ванилията и се разрушава отново с миксер 1 мин. Брашното се прибавя на дребни порции, като се бърка със шпатула деликатно.

Сместа се изсипва в квадратна тава, застлана с хартия за печене. Най добре се получава в тавата на печката. Блатът за сладкото руло се пече на180 градуса, до момента в който порозовее.

Става доста бързо за 15-20 мин. Изсипва се върху леко навлажнена забрадка. Отделя се хартията и благодарение на кърпата се навива на руло.

След като малко се охлади, само че не изцяло, се развива и се намазва с ароматната печена ябълкова примес. Завива се още веднъж на руло и се поръсва с пудра захар.

Сладкото руло с печен ябълков заряд се сервира.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР