Слабата физическа активност удвоява вероятността за постъпване в болницата и

...
Слабата физическа активност удвоява вероятността за постъпване в болницата и
Коментари Харесай

Липсата на физическа активност утроява риска от смърт от Covid-19

Слабата физическа интензивност удвоява вероятността за постъпване в болничното заведение и съвсем утроява риска от гибел от Covid-19. Това демонстрира изследване на лекари от Съединени американски щати, които са следили развиването на инфекцията при над 48 000 пациенти. Констатациите на откривателите са оповестени в публикация в „ British Journal of Sports Medicine ".

" Ниската физическа интензивност е един от най-опасните рискови фактори за зараза със SARS-CoV-2 спрямо пушенето, затлъстяването, диабета и хипертонията. Органите на публичното опазване на здравето по целия свят би трябвало да имат това поради в своята работа с популацията, което е изключително значимо, като се има поради какъв брой мъчно е да се поддържа форма по време на изолираност ", пишат откривателите.

През миналата година лекарите и биолозите са разпознали няколко рискови фактора, които способстват за развиването на тежки форми на Covid-19. По-специално заболяванията на сърцето и кръвоносните съдове усилват вероятността за гибел на пациентите повече от четири пъти, а страдащите от затлъстяване и диабет са към три до пет пъти по-склонни да попаднат в незабавните отделения на лечебните заведения.

Група американски лекари, ръководени от Робърт Сулис, откривател в медицинския център Kaiser Permanente във Фонтана (САЩ), обърнаха внимание на обстоятелството, че доста от тези здравословни проблеми пораждат или се утежняват при липса на физическа интензивност.

Според Сулис и неговите сътрудници ниската физическа интензивност е един от най-опасните и значими рискови фактори, чието битие би трябвало да се вземе поради в битката против актуалната зараза от ковид и по време на профилактиката на следващи негови огнища.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР