Skype вече не е това, което беше. Може би сте

...
Skype вече не е това, което беше. Може би сте
Коментари Харесай

Възходът и падението на Skype

Skype към този момент не е това, което беше. Може би сте забелязали, а може би не.

Приложението за чат, аудио и видеоразговори се трансформира в шлагер през първото десетилетие на това хилядолетие, защото позволяваше на хората да беседват с другари и членове на фамилията си без да заплащат никакви такси. През 2005 година eBay го купува. Тази договорка не се осъществила по проект и група вложители, ръководена от Silver Lake закупила мажоритарен дял. След това Microsoft се намесва, като през 2011 година отделя 8,5 милиарда $ за покупката на компанията.

Дори и подсилен от най-голямата софтуерна компания в света, Skype изпада в рецесия. По време на пандемията потребителите и бизнес служащите всеобщо се обърнаха към приложения като Zoom и WhatsApp, а в този момент има голям брой благоприятни условия за бързо свързване с групи другари и сътрудници посредством смарт телефони.

Microsoft разпространява Skype в Outlook и Windows и даже обогати приложението със своя чатбот с изкуствен интелект Bing AI, само че цифрите към момента не наподобяват добре.

През март 2020 година Microsoft съобщи, че Skype има 40 милиона дейни консуматори на ден, като от този момент броят им се е намалил до 36 милиона, съгласно представител на компанията. По-новото приложение за връзка Teams на Microsoft, назад на Skype набира все по-голяма известност, като от близо 250 милиона месечни консуматори през юли 2021 година доближи рекордните над 300 милиона през първото тримесечие на тази година.

Джаан Талин, един от инженерите създатели на Skype, съобщи, че въпреки да е минало повече от десетилетие, откогато е напуснал Skype, това към момента е изборът му по дифолт за диалози.

Не е ясно какъв брой време още ще съществува Skype, само че към момента не е на път да изчезне.

„ Skype ще остане чудесна опция за хората, които го обичат и желаят да се свързват посредством известия, аудио и видеоразговори и Bing Chat. “

пише в имейл представител на Microsoft

Гледайте видеото на CNBC по-долу, с цел да научите повече за растежа и битките на 20-годишния Skype.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР