Скрит в кристално чиста бяла мантия и с вождистки блясък

...
Скрит в кристално чиста бяла мантия и с вождистки блясък
Коментари Харесай

Спас Гърневски епично: Скрит в кристално чиста бяла мантия и с вождистки блясък в очите президентът Радев...

Скрит в кристално чиста бяла тога и с вождистки искра в очите президентът оглави похода на всички, които от дълго време копнеят да заличат достиженията на ръководещите. Това сподели в декларация от името на група националният представител от ПГ на ГЕРБ Спас Гърневски по време на петъчния парламентарен надзор, написа Блиц. 

Тъй като при започване на декларацията на Гърневски, огромна част от депутатите от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ напуснаха залата, той се обърна към тях: „ Популистите по този начин вършат, станат на трибуната изплюят си отровата и бягат. Стойте да чуете, къде бягате? “. „ Говорите за кражба на годината – кражбата на века стана доста по-рано - от 1989 година, когато се пребоядисахте и 20 години разграбвахте страната. Имаше две истини в тази декларация, която прочетохте – едната е, че признахте, че българското държавно управление работи превъзходно и е направило 2 милиарда лева остатък от битка с корупцията и сивата стопанска система. Това, което при вас не стана в никакъв случай. Второ, тези пари, които харчи българското държавното управление, се харчат безусловно законосъобразно “, сподели Гърневски и добави, че тези пари отиват за секторни политики.

Гърневски съобщи, че олигарсите произтичат от Българска комунистическа партия и от Държавна сигурност. „ Прави сте, че има четири души богати, сега осветлени, и те са тези хора. Миналия петък президентът стартира с изявление в " Панорама ", когато слушах неговите високопарни, другояче добре наизустени изречения, в мислите ми изплува един спомен от далечната 1992 година, когато първият либерален български президент Филип Димитров беше решил да стартира решителни промени против комунистическата номенклатура и беше затрит от власт. На власт пристигна държавно управление формирано от днешната съпротива и 20 години по-късно всички наблюдаващи са единомислещи, че това е държавното управление, основало българската мафия “, изясни националният представител от ГЕРБ.

По думите му през днешния ден, 26 години по-късно, държавно управление на ГЕРБ към този момент трети мандат получава опция да лекува страната от раните ѝ. „ В „ Панорама “ предишния петък се появи президентът, прикрит в кристално чиста бяла тога и с вождистки искра в очите оглави похода на всички, които от дълго време копнеят да заличат достиженията на днешните ръководещи. В прорез с конституционните си пълномощия на обединител още с първите си слова, с изострен и нахален звук стартира да насажда внушения и да чертае разграничителни линии. Бе се вживял във все понеприкритата роля на опозиционен водач “, уточни националният представител от ПГ на ГЕРБ Спас Гърневски.

„ Г-н Радев, с какви очи популистки, манипулирайки народа ни, вие самозваният герой против корупцията подминавате обстоятелството, че за първи път от тези 30 години на прехода, към този момент година у нас работи огромен закон за битката с корупцията. Този закон беше признат с волята на хулената от вас ГЕРБ “, сподели още Гърневски и обърна внимание, че единствената партия, гласувала срещу този закон е Българска социалистическа партия, а президентът е наложил несъгласие навръх него.

Гърневски разяснява, че в петък президентът е оповестил, че не го интересува програмата на държавното управление, а визията на опозицията, с която се прокламира промяна на системата. „ Коя система, господин президент – тази на очевидния напредък през днешния ден или онази от престъпния преход “, попита още Гърневски. „ Г-н Радев, уважавайки родните институции.

Позволявам си да ви дам един съвет – прочетете персонално вие Конституцията – а не я интерпретирайте през очите на некомпетентни съветници. Влезте в ролята си на на обединител на нацията и излезте от тази на генератор на напрежение, борба и безпорядък в страната “, прикани още Гърневски. Той прикани президента да се дистанцира от политиката на двойния критерий.

„ Разберете, че не ви влиза в отговорностите да сеете интриги в законодателната, изпълнителната и правосъдните управляващи “, изясни още Гърневски. „ Още нещо е добре да не забравяте, в случай че някой си разреши да трансформира президентството в фамилна хасиенда, няма по какъв начин рано или късно да не завърши в насрещното придвижване. Г-н Радев, през 1992 година като възторжени наивници и опиянени от дохвърчалата народна власт изобщо не разбрахме по какъв начин отминали ченгета благодарение на рафинирани предатели, смъкнаха първото демократично държавно управление “, разяснява още Гърневски. 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР