Скоро в ЕС ще кажем сбогом на самолетния режим на

...
Скоро в ЕС ще кажем сбогом на самолетния режим на
Коментари Харесай

Вече няма да изключваме GSM-а и в самолета

Скоро в Европейски Съюз ще кажем довиждане на самолетния режим на мобилните си телефони, оповестяват от представителството на Европейската комисия (ЕК) у нас.

Европейска комисия приспособява законодателството за мобилните връзки в сходство с най-новите стандарти, като уточни избрани 5G честоти, които ще могат да се употребяват по време на полет. Това ще разреши на самолетните компании да обезпечат на пасажерите си удобството да употребяват цялостния капацитет и всички функционалности на телефоните си, тъкмо както при наземните 5G мобилни мрежи. 

Писането на известия, телефонните диалози и преносът на мобилни данни на борда на самолетите ще бъде допустимо след инсталирането на особено мрежово съоръжение, наречено “пико-клетка ”, което ще свързва посредством сателитна връзка самолета и наземната 5G мрежа. 

Това е американската технология за световен достъп до високоскоростен Интернет посредством сателитни констелации, които обезпечават непрестанно наличие на информационен спътник в ниска орбита във всеки един миг без спиране и наоколо на всяка точка от земното кълбо - от най-затънтената плантация в Африка, през далечната планинска хижа, през кораба в средата на океана, до самолета, прелитащ на 12 000 метра над Патагония. По този метод компанията SpaceX, учредена от Илон Мъск, обезпечава Интернет даже и по бойните полета и в разрушените градове и села на Украйна. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР