Скоро турската икономика ще бъде сред десетте най-развити световни икономики,

...
Скоро турската икономика ще бъде сред десетте най-развити световни икономики,
Коментари Харесай

Ердоган: Турция скоро ще бъде сред десетте най-развити икономики в света

Скоро турската стопанска система ще бъде измежду десетте най-развити международни стопански системи, съобщи президентът Реджеп Тайип Ердоган, оповестява Анадолската организация.

" В момента ние сме на прага на нова и по-голяма гражданска война в развиването. Предприели сме скок, който ще сложи Турция измежду десетте най-развити стопански системи в света ", съобщи турският държавен глава по време на видеоконференция във връзка приключени планове в черноморския окръг Зонгулдак, Северна Турция.

Ердоган съобщи, че тази цел ще бъде реализирана посредством увеличение на вложенията, заетостта, производството, износа.

" Няма подозрение, че няма да е елементарно тази гражданска война да се материализира и да се придвижи напред. Фокусирани сме върху производството и износа, с цел да се възползваме от тази опция (по време на пандемията) ", съобщи още президентът.

Ердоган уточни, че Турция, която е член на Г-20 - форумът на 20-те най-големи стопански системи в света, ще завоюва в своята " икономическа война за самостоятелност ".

Турция цели възобновяване на връзките си и отваряне на вратата за съдействие в задграничната търговия с страни, измежду които Обединените арабски емирства, Египет, Израел, Саудитска Арабия и Армения, добавя организацията.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР