Скоро освен книгите, габровските шеги ще населят и социалните мрежи.

...
Скоро освен книгите, габровските шеги ще населят и социалните мрежи.
Коментари Харесай

Габровските шеги оживяват като ретроклипове в социалните мрежи

Скоро с изключение на книгите, габровските смешки ще населят и обществените мрежи. Идеята е на група младежи от Габрово. Те снимат клипове, в които днешните габровци влизат в ролята на старите пресметливи балканджии. 
Разпространяването на смешни случки, в които основният воин е почтеният, само че прозорлив и спестовен габровец, датира още от 18-19 век. Една от тези истории разиграват момчетата от младежка театрална студия „ Гаргара “. 
Чрез обществените мрежи габровските анекдоти ще заживеят нов живот, уверени са хората от младия екип, чиято концепция да разпространяват тези истории по актуален и атрактивен метод е подкрепена финансово от общината. 
Емил Михов, който снима и режисира сцените, изясни пред " Хоризонт ", че ще създадат вицовете с " този фолклорен детайл на Габрово, който е доста характерен " и по този начин, както са израсли с тях. " Това е остаряла моя концепция - да ги създадем като остарели клипчета, все едно се връщаме във времето преди 150 години, по тази причина ги работим в ретро вид, в жанр Чарли Чаплин. Ще бъдат черно-бели, късички, динамични, все едно са извадени от остаряла кинолента ", показа още Михов.
Клиповете ще бъдат публикувани през ноември. В тях ще звучи музика, композирана от Милен Василев.
Сред изданията с смешки от този край са „ Габровски анекдоти ”, която вечно свързва имената на Борис Димовски и Радой Ралин с Габрово. Томчето, минало през голям брой модификации, само че все с първите си илюстрации, е издадено на повече от 25 непознати езика. 
Повече информация чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР