Скопското електронно издание МКД обръща внимание на анализ, публикуван във

...
Скопското електронно издание МКД обръща внимание на анализ, публикуван във
Коментари Харесай

В Гърция: При провал за преговорите на името на Македония се задават Велика България и Велика Албания

Скопското електронно издание МКД обръща внимание на разбор, оповестен във водещия гръцки вестник Kathimerini, в който се преглеждат вероятни сюжети за бъдещето на Балканския полуостров при положение на неуспех на договарянията сред Атина и Скопие за разрешаване на така наречен спор за името на Македония, предава организация " Фокус ".

На първо място неуспехът на договарянията ще значи, че югозападната ни съседка ще продължава публично да бъде наричана Бивша югославска република Македония (БЮРМ), с името, което я приема Гърция, и с което тя стана част от Организация на обединените нации. Но минимум 120 страни я признават с конституционното ѝ име, акцентират от редакцията на гръцкия вестник.

„ Какво получаваме, в случай че не приемем компромис за съставно име? ", питат от редакцията своите сънародници, след което привеждат и отговор: „ Ще останем горди, че не сме продали името ".

Текстът продължава: „ И в случай че на срещата на върха на НАТО през юли съдружниците поканят Скопие да кандидатства за участие, ще наложим несъгласие. Но до момента в който честваме, американците и европейците ще преодолеят ветото и ще намерят метод да получат БЮРМ " в Алианса.

В този случай, Македония „ още веднъж би се обърнала към Международния съд в Хага, където Гърция към този момент беше наказана през 2008 година за предходното несъгласие, само че й бяха простени глобите ".

След това - продължава Kathimerini, групата членки на НАТО ще внесат искане до Организация на обединените нации Македония най-сетне да бъде приета и там с конституционното ѝ име, което би било „ пестник " за гърците.

В случай на неуспех на договарянията, има и по-лоши сюжети. „ Правителството на Заев пада, страната се изолира, етническите конфликти сред албанци и македонците се ускоряват, и се появяват центростремителни сили, които тласкат албанците към Тирана, а македонците към България ", предизвестяват от редакцията.

„ Стига се до бракоразвод сред албанци и македонци (като сред чехи и словаци) ", след което двата народа стават част от „ прилежащите национални центрове " и посредством тях влизат в Европейски Съюз и НАТО, написа още атинският вестник.

В този случай, „ картата на Балканите ще се промени по нашите северни граници на първо време де факто, а след това и де юре, и според от развиването, ще бъдат основани Велика Албания и Велика България, а ние ще бързаме да „ помогнем " на нашето малцинство от 700 000 (!) гърци в Бивша югославска република Македония, както бе казано на митинга в Солун предходната седмица. Така ще бъде „ задействана верига, резултат на доминото, като призрачен сън ".

„ Какво да вършим тогава? ", питат от редакцията. „ Ще стартираме да ругаем чужденците, които са ни унищожили, ще търсим националните предатели и национално горди всички ще потънем в бездната. Звучи като всяване на боязън? Може би, само че единствено за тези, които не схващат какво се случва отвън нашия дом ", е заключението на вестника.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР