Скопие. Време е да се отворим още повече един към

...
Скопие. Време е да се отворим още повече един към
Коментари Харесай

Отношенията между България и Република Македония се нуждаят от повече прагматизъм, посочи премиерът Борисов пред президента Георге Иванов

Скопие. Време е да се отворим още повече един към различен, да споделяме и да се интегрираме, съобщи президентът на Република Македония Георге Иванов по време на срещата си с министър-председателя Бойко Борисов. Това оповестиха от държавната осведомителна работа. Иванов показа, че се радва за подписването на Договора за другарство, добросъседство и съдействие и добави, че това е нов стадий в връзките сред двете страни. По думите му Балканите би трябвало да се европеизират, тъй че младежите да живеят в по-добра конюнктура.
„ Сега следва да потвърдим и на процедура подписания Договор “, означи от своя страна министър председателят Бойко Борисов. По думите му двустранните връзки се нуждаят от повече прагматизъм и подписаните през днешния ден документи са първи крачки в вярната посока, които ще донесат директни изгоди на жителите на България и на Република Македония. Българският министър-председател също подчертава върху европейската вероятност на страните от Западните Балкани, което е един от целите на идното българско председателство на Съвета на Европейски Съюз.
Борисов даде висока оценка на почналия деен политически разговор на държавно равнище и изрази очакване той да бъде уголемен както в парламентарното му измерение, по този начин и със срещи на най-високо ниво. Министър-председателят съобщи на Георгe Иванов поздрави и от българския президент.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР