Скопие ще иска ток от България за зимата. Това предава

...
Скопие ще иска ток от България за зимата. Това предава
Коментари Харесай

Скопие ще иска ток от нас за зимата

Скопие ще желае ток от България за зимата. Това предава „ 24 часа “. Очаква се помощта да бъде поискана на среща между служебния министър председател Гълъб Донев и македонския му сътрудник Димитър Ковачевски, който идва у нас през днешния ден.

Срещата сред двамата е проведена в последните дни след диалози сред началниците на кабинетите на Донев и Ковачевски. Това е обяснил пред “24 часа ” представителят на кабинета Антон Кутев. В известието на Министерски съвет е посочено, че във фокуса ще са въпроси от енергийната сфера.

Ковачевски идва у нас след посещаване в Белград, където взе участие в срещата на страните от сръбската самодейност “Отворени Балкани ”. Там той, сръбският президент Александър Вучич и албанският министър председател Еди Рама оповестиха, че дружно ще търсят помощ за закупуването на сила от Европейски Съюз.

Че Ковачевски ще се обърне за помощ към България, стана ясно от изявление, което даде за сръбската държавна телевизия при визитата си в Белград. Пред нея той заяви, че е в връзка с българските управляващи за импорт на електричество, създавано тук.

“Нека кажем, че имаме положително съдействие, изключително в изискванията на актуалната енергийна рецесия, предвид на това, че България е една от страните в Европа, която има чисти остатъци на електрическа енергия поради нейната нуклеарна централа ”, сподели Ковачевски, представен от БНР. РСМ добива напълно природен газ през съветския водопровод, който минава през България.

Визитата му в София идва на фона на опитите на държавното управление му да събере болшинство за конституционни промени. С тях българите би трябвало да бъдат вписани в главния закон на РСМ. Това е и едно от условията, с цел да стартират договарянията на Скопие за Европейски Съюз. Очаква се този въпрос също да бъде разискван.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР