Скопие. Рано тази сутрин два екипажа от състава на авиобаза

...
Скопие. Рано тази сутрин два екипажа от състава на авиобаза
Коментари Харесай

Екипажи от състава на ВВС ще окажат помощ в гасенето на пожари, възникнали в околността на Скопие

Скопие. Рано тази заран два екипажа от състава на авиобаза Крумово излетяха с вертолет Ми-17 от летище " Пловдив " към столицата на Република Македония Скопие, с цел да окажат помощ в гасенето на зародили пожари в община Македонски брод. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на защитата. Полетът се прави на съображение заповед на министъра на защитата на Република България по искане на Министерството на защитата на Република Македония.
На летище " Скопие " военнослужещите от Военновъздушни сили се срещнаха с министър-председателя Бойко Борисов, премиера на Република Македония Зоран Заев и министъра на защитата Красимир Каракачанов, преди завръщането в София на българската делегация, която беше на посещаване в западната ни съседка.
Българските екипажи ще извършат първо полети за разузнаване на местността, релефа, въздушната конюнктура и метеорологичните детайли. Ако изискванията разрешават осъществяване на заходи за водохвърляне, военнослужещите ще стартират пожарогасене от въздуха.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР