Скопие. Кандидатите за президент Блерим Река, Гордана Силяновска-Давкова и Стево

...
Скопие. Кандидатите за президент Блерим Река, Гордана Силяновска-Давкова и Стево
Коментари Харесай

„Макфакс“ : Кандидатите за президент подписаха Кодекс за честни и демократични избори

Скопие. Кандидатите за президент Блерим Река, Гордана Силяновска-Давкова и Стево Пендаровски, през днешния ден в постройката на Държавната изборна комисия (ДИК) подписаха Кодекса за почтени и демократични избори, предава “Макфакс “ .
Председателят на ДИК Оливер Дерковски съобщи, че текстът на Кодекса съдържа разпореждания, които всеки претендент би трябвало да почита.
" Това е добър и церемониален акт, който ни задължава почитаме демократичните полезности ", сподели Дерковски.
Кандидатът на Алиансът на албанците и БЕСА Блерим Река съобщи, че е значимо резултатът да бъде постоянен, без значение кой печели.
„ Влизаме в ново прелъщение. Няма значение кой печели, значимо е резултатът да е постоянен, с цел да влезем в Европейски Съюз. Това няма да бъде съревнование на живот и гибел, а конкуренция за нова глава в страната. Наше обвързване е да изпълняваме отговорностите на Кодекса “- сподели Река.
Професорът, подсилен от ВМРО-ДПМНЕ, Гордана Силяновска-Давкова, след подписването на Кодекса, изрази упованието, че битката ще се управлява от причини.
„ За мен етичните правила са еднообразно значими и може би по-важни от закона и справедливостта. Очаквам сложна борба, макар че съм жена. Борба с причини, а не с хитрини. Надявам се, че жителите ще имат последната дума, ”каза Гордана Силяновска-Давкова.
Кандидатът на СДСМ Стево Пендаровски акцентира, че е добре, че подписването на Кодекса стана процедура. Той даде обещание, че подписването ще бъде изпълнено.
„ Не се колебая, че тримата ще създадем всичко допустимо за демократична битка. Искам да пожелая сполучливи, почтени, демократични избори. Успех на противниците, ”каза Стево Пендаровски.
Кампанията за президентските избори стартира на следващия ден, 1 април и приключва на 19 април в среднощ. Първият кръг на гласуването за президентските избори ще се организира на 21 април, а вторият на 5 май.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР