Скокът на цената на Биткойн (BTC) от началото на годината

...
Скокът на цената на Биткойн (BTC) от началото на годината
Коментари Харесай

Биткойн отново с по-голяма пазарна капитализация от Visa – каква е причината?

Скокът на цената на Биткойн (BTC) от началото на годината още веднъж изтласка пазарната капитализация на актива над тази на колоса в региона на обработката на заплащания Visa.

Към момента на писане на публикацията пазарната капитализация на флагманската криптовалута е към $479 милиарда към този момент е малко над тази на Visa, която има пазарна капитализация от $460 милиарда.

Според историята това е третият път, в който BTC има по-голяма пазарна капитализация на Visa.

Първият път беше в края на декември 2020 година, когато BTC доближи равнището от $25,000 за първи път. След това Visa още веднъж пое водачеството сред юни и октомври 2022 година

След това активът надмина Visa за доста къс миг на 1 октомври, преди компанията за разплащания още веднъж да надскочи Биткойн.

По време на сривът на FTX преднината на Visa се усили, когато над $100 милиарда се отляха от BTC за четири дни сред 6 и 10 ноември 2022 година


 


Оттогава насам обаче флагманската криптовалута се възвърне и добави още над $65 милиарда към пазарната си капитализация от $408 милиарда на 6 ноември, с цел да изпревари колоса в обработката на заплащанията.

Биткойн също по този начин е много по-напред от втората по величина мрежа за обработка на заплащания Mastercard, която все още на писане на публикацията има пазарна капитализация от $345 милиарда.

Важно е да се означи, че поради дребната разлика в пазарната капитализация сред актива и Visa сега те разменят позициите си с всеки минал час.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР